Μπήκε στο γήπεδο στο 65′, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0 από το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ πέντε λεπτά νωρίτερα και να αγωνίζεται με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βαγγέλη Οικονόμου. Προερχόταν από τραυματισμό και γι’ αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε επιλέξει να τον κρατήσει στον πάγκο και να τον χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που υπήρχε ανάγκη. Και ανάγκη υπήρξε. Ο Παναθηναϊκός ήθελε φρεσκάδα και επιθετικότητα. Και ο Αντονί Μουνιέ άκουγε τον προπονητή του να τον φωνάζει και να του δίνει εντολή να περάσει στο γήπεδο.

Πρόλαβε, σε 25 λεπτά, να κάνει τα πάντα. Να αναστατώσει την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία αδυνατούσε να τον ακολουθήσει. Ζητούσε συνεχώς την μπάλα, πήγαινε στο ένας εναντίον ενός, δοκίμαζε να απειλήσει από μακρινή απόσταση, κινούνταν και στις άκρες και στον άξονα. Κι όταν ο Εμανουέλ Ινσούα κέρδισε το πέναλτι στο 87′, ο Γάλλος δεν θα άφηνε κανέναν άλλον να πάει στην εκτέλεση. Εστησε την μπάλα, στάθηκε απέναντι στον Σίλβιο Προτό και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Τριφύλλι.

Η 4η Μαρτίου 2018 ήταν η βραδιά που ο Αντονί Μουνιέ συστήθηκε για τα καλά σε φίλους κι «εχθρούς». Εκείνη η «σκάρτη» 40λεπτη συμμετοχή του στο Φάληρο είναι μέχρι και σήμερα το απόλυτο highlight της παρουσίας του Γάλλου στην Ελλάδα. Και επιβεβαιώνει ότι η πάστα» του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή είναι φτιαγμένη για μεγάλα παιχνίδια. Για ντέρμπι.

Ο Μουνιέ ήταν ο μοναδικός ξένος της ομάδας που το περασμένο καλοκαίρι όχι μόνο δεν έψαξε να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά δεν συζήτησε καν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Η συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας προς το πρόσωπό του, όταν ο Γάλλος αντιμετώπισε τα προβλήματα τραυματισμών, εκτιμήθηκε από τον ποδοσφαιριστή και ξεπέρασε τα θέματα που υπήρξαν με τα χρήματα και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Ο Μουνιέ τόνισε στους ιθύνοντες της ομάδας πως είναι αποφασισμένος να μείνει και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, παίρνοντας μάλιστα και ηγετικό ρόλο μέσα στα αποδυτήρια.

Πιστός στρατιώτης της ομάδας, έβαλε το εγώ του πιο κάτω απ’ το καλό του συλλόγου: ξέρει και ο ίδιος πως η θέση του σέντερ φορ δεν του ταιριάζει. Δεν τον βοηθά να δείξει τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Δεν του δίνει τους χώρους να κινηθεί με την ταχύτητα που τον διακρίνει. Παρ’ όλα αυτά, ελλείψει άλλου έτοιμου επιθετικού, δέχτηκε να… υπηρετήσει το σχέδιο του προπονητή, που τον ήθελε να καλύπτει τη θέση 9.

Η επιστροφή του στις προπονήσεις και στους αγώνες της ομάδας (έπαιξε ως αλλαγή με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Λίγο πριν από το αντίστοιχο παιχνίδι που πέρυσι τον έβαλε στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού. Αυτό στο Καραϊσκάκης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Δώνης να του δώσει ακόμα και φανέλα βασικού, αφού η ταχύτητά του θα βοηθήσει πολύ στις κόντρα επιθέσεις που θα ψάξει ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο.

Ετοιμοι Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση του Δώνη εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής, όπως και ο Κολοβέτσιος. Οι δύο ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά χθες, σε αντίθεση με τον Δώνη ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και είναι αμφίβολος. Αν ο Δώνης δεν προλάβει, είναι δεδομένη η παρουσία του Εργκους Κάτσε στη μεσαία γραμμή, με τον Αλβανό να διεκδικεί έτσι κι αλλιώς μια θέση. Οσο για την άμυνα, όλα δείχνουν πως ο Δώνης θα προτιμήσει και πάλι σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όπως έκανε και απέναντι στην ΑΕΚ.