Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπάγερν στο Μόναχο (22.00) είναι από εκείνα που δεν μπορούν να αναλυθούν και ιδιαίτερα. Η Ενωση αναζητεί ένα θαύμα απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας, προκειμένου να φύγει με αποτέλεσμα από την Αllianz Arena. Η Μπάγερν έδειξε και στην Αθήνα πως απέχει έτη φωτός από την ΑΕΚ και γενικότερα από τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και στην έδρα της αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο ισχυρή.

Η αποστολή των Κιτρινόμαυρων δεν είναι καθόλου εύκολη, όμως στις τάξεις του Δικεφάλου επικρατεί αισιοδοξία για το αποψινό ματς. Στην ΑΕΚ θέλουν να δείξουν πως έχουν αφήσει πίσω την άσχημη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και επιδιώκουν να κάνουν από απόψε μια νέα αρχή. Τουλάχιστον σε επίπεδο εικόνας, μιας και για να προκύψουν και βαθμοί θα χρειαστεί και μεγάλη δόση τύχης.

Ωστόσο το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ δεν θα έχει άγχος. Αλλωστε μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ η Ενωση έχει μονάχα μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Αρα δεν έχει και τίποτα να χάσει. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν το παιχνίδι τους, να μείνουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους και να βάλουν δύσκολα στους Βαυαρούς. Που δεν δείχνουν να είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ενώ δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους και τους Κομάν, Τοσιλό, Τιάγκο και Ρόμπεν.

Από τη μεριά της η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Μόναχο χωρίς τους Μπακασέτα, Οικονόμου, αλλά και τον τιμωρημένο Λιβάγια. Ο τεχνικός της Ενωσης ψάχνεται όσον αφορά το σχήμα του Μονάχου, με μία από τις σκέψεις του να περιλαμβάνει και την αλλαγή διάταξης.

Είναι πιθανό δηλαδή η ΑΕΚ να παραταχθεί με ενισχυμένο κέντρο απέναντι στον Μπάγερν, έχοντας έναν επιθετικό στην κορυφή. Που δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι ο Κλωναρίδης και όχι ο Πόνσε. Ετσι ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του 25χρονου άσου σε κάποια αντεπίθεση, απέναντι στο αργό κεντρικό δίδυμο της αμυντικής γραμμής των Γερμανών.

Σε αυτό το σχήμα ο Μάνταλος θα αγωνιστεί ως επιτελικός, με τους Γκάλο και Μπογέ στα άκρα. Κάτι που αν επαληθευτεί θα φέρει έπειτα από καιρό τον αρχηγό του Δικεφάλου στον άξονα, σε ρόλο οργανωτή. Προκειμένου το κέντρο της Ενωσης να γίνει πιο συμπαγές και να είναι πιο εύκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδας να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους.

Βεβαίως ακόμα όλα είναι ρευστά και ο Ουζουνίδης δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα του Μονάχου. Μιας και δεν αποκλείεται η παραπάνω σκέψη να μη γίνει τελικά πράξη, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται και πάλι με το συνηθισμένο 4-4-2 και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Πόνσε. Κάτι που αν συμβεί θα αφήσει στον πάγκο πιθανότατα τον Μπογέ, με τον Μάνταλο να διατηρείται αριστερά.

Από εκεί και πέρα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ και στις θέσεις των αμυντικών χαφ ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο.

Με 3.500 στο πλευρό της

Η ΑΕΚ θα παλέψει απόψε για την υπέρβαση απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, χωρίς να είναι ωστόσο μόνη της. Στο πλευρό της Ενωσης αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 3.500 φίλοι της, που θα έχουν τη δική τους θέση στην Allianz Arena. Ο κόσμος της ΑΕΚ που θα δώσει το «παρών» στο γήπεδο δεν έφτασε στο Μόναχο μονάχα από την Ελλάδα, καθώς στη Γερμανία υπάρχουν και πολλοί ομογενείς. Που περιμένουν με αγωνία την αποψινή βραδιά, ώστε να βρεθούν κοντά στην ελληνική ομάδα, στηρίζοντας την προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων με τη φωνή και το τραγούδι τους.

Ο Ουζουνίδης

Η ΑΕΚ μπορεί να δείχνει πως περνά μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης, όμως σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη δεν έχει χαθεί η πίστη που υπάρχει για τις δυνατότητες της ομάδας. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μπάγερν πως οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να πάρουν αποτέλεσμα από την πρωταθλήτρια Γερμανίας και με αυτό ως στόχο θα παραταχθούν στο γήπεδο.

«Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ξέρουν πόσο δύσκολα θα είναι. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να δουλέψουμε πολύ και να δούμε πώς θα τα έχουμε πάει. Μπορούμε να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο γήπεδο. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τις δυνατότητές μας. Δεν χάσαμε την πίστη στον εαυτό μας. Για εμάς το ματς του Σαββάτου ήταν μία κακή ημέρα. Για εμάς είναι σημαντικό να ζήσουμε αυτό που μας αξίωσε ο Θεός να ζήσουμε. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ και ξέρουμε πως σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», είπε μεταξύ άλλων ο Ουζουνίδης.