Σε όμιλο του θανάτου εξελίσσεται το τρίτο γκρουπ μετά τη χθεσινή απρόσμενη ήττα της Λίβερπουλ από τον Ερυθρό Αστέρα με 2-0 και τη νέα ισοπαλία της Νάπολι με την Παρί Σεν Ζερμέν (1-1). Τις τέσσερις ομάδες τις χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί και φυσικά διατηρούν όλες ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση. Ηττα που τη βάζει σε μπελάδες υπέστη και η Λίβερπουλ από τον Ερυθρό Αστέρα στο κατάμεστο Μαρακανά του Βελιγραδίου.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη σερβικής ομάδας στην ιστορία της διοργάνωσης, ύστερα από 16 αγώνες, γεγονός που πανηγυρίστηκε έντονα. Ηρωας του αγώνα ήταν ο Πάβκοβ, ένας παίκτης που κόστισε μόλις 300.000 ευρώ και πέτυχε τα δύο γκολ εναντίον της πανάκριβης άμυνας των Κόκκινων.

Oταν ρωτήθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ τι πήγε λάθος με τη Λίβερπουλ, απάντησε πως έχει μόνο δέκα δάκτυλα. Aλλη άποψη διατύπωσε ο μέσος Τζέιμς Μίλνερ: «Δεν ξεκινήσαμε καλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ το πληρώνεις. Πρέπει να νικήσουμε στα επόμενα παιχνίδια, θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ ό,τι σήμερα». Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι έξαλλοι με την κακή εμφάνιση του Λαλάνα για τον οποίο ζητούν να απομακρυνθεί. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της.

Μπουφόν, ο Ατλας

Ο γερο-Μπουφόν κράτησε όρθια την Παρί στις παρυφές του Βεζούβιου με τους Γάλλους να αποσπούν τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νάπολι. Ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Παρτενοπέι θα έχουν το πάνω χέρι λόγω των δύο γκολ που πέτυχαν στο Παρίσι. Μία ισοπαλία χρειάζεται στα επόμενα δύο παιχνίδια της η Μπάρτσα για να προκριθεί στις 16 μετά το χθεσινό 1-1 απέναντι στην Ιντερ. Ο Χάρι Κέιν κράτησε στο παιχνίδι και την Τότεναμ καθώς με δύο γκολ την οδήγησε στη νίκη με 2-1 επί της Αϊντχόφεν που προηγήθηκε μόλις στο 61ο δευτερόλεπτο.

Πόρτο, Ντόρτμουντ και Ατλέτικο επίσης βρίσκονται με το ενάμισι πόδι στη φάση των νοκάουτ αγώνων.

Σεισμός στο Μονακό

Δύσκολες στιγμές ζει η Μονακό. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του προέδρου της Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κι ενώ έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις της για την παράκαμψη του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι, ήρθε να προστεθεί η πιο βαριά εντός έδρας ήττα από την Μπριζ με 4-0. Οι Μονεγάσκοι έχασαν κάθε ελπίδα να προκριθούν στην επόμενη φάση ενώ συμπλήρωσαν ήδη 15 αγώνες χωρίς νίκη.

«Είναι ντροπή» δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. «Ακόμα κι αν υπάρχουν καλές προθέσεις αυτό που μετρά είναι η δράση. Δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε». Ο Τιερί Ανρί που δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη με τους Μονεγάσκους σχολίασε πως «αν τους τιμωρείς θα σε τιμωρήσουν». Για την εκπληκτική Μπριζ ήταν η πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 13 χρόνια και ταυτόχρονα η ευρύτερη σε σκορ σε αγώνα εκτός έδρας.