Βήμα βήμα, όπως ταιριάζει σε κάθε κλαμπ προσαρμοσμένο στις ανάγκες των διπλών και τριπλών αγωνιστικών υποχρεώσεων σε μία εβδομάδα. Μια διαδικασία που για τον Ολυμπιακό αποτελεί ρουτίνα. Την Κυριακή που πέρασε στο Κλεάνθης Βικελίδης, αύριο με την Ντουντελάνζ στο Φάληρο, την Κυριακή που έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μια απολύτως απαιτητική κατάσταση που ξεκίνησε καλά και οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να τη διατηρήσουν έτσι μέσα στο σπίτι τους. Και μάλιστα με όλα τα «κομφόρ» αν σκεφτεί κανείς πως ήδη έχουν εξαφανιστεί 25.000 εισιτήρια για το αυριανό και 27.000 για το κλασικό ντέρμπι. Το προνόμιο μιας καυτής έδρας σε πλήρη εφαρμογή.

Εννοείται λοιπόν πως ο Πέδρο Μαρτίνς ήδη έχει καταπιαστεί με το αντάμωμα κόντρα στην ομάδα από το Λουξεμβούργο. Με την επίσκεψη της Ντουντελάνζ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι δεδομένο όμως ότι ο Πορτογάλος προσεγγίζει την αναμέτρηση έχοντας κατά νου έναν σωρό «υπολογισμούς» που καταλήγουν στον Παναθηναϊκό. Αποτελεί αυτονόητο για κάθε προπονητή, πως αντίστοιχα κάθε ποδοσφαιριστής έχει 180′ καλής αγωνιστικής εικόνας σε μία εβδομάδα. Από τη στιγμή που ο υπολογισμός λοιπόν ξεκίνησε την Κυριακή με τον Αρη, καταλαβαίνει αναπόφευκτα πως αύριο θα πρέπει να γίνει εκτεταμένη χρήση του rotation προκειμένου ο 48χρονος τεχνικός να έχει όποιους και όσους θέλει στο 100% για το ντέρμπι.

Το ματς βεβαίως αύριο δεν είναι «τυπικό». Αντίθετα λογίζεται ως απολύτως ουσιαστικό στην «οικονομία» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Επιβάλλονται οι βαθμοί της νίκης, και αν είναι δυνατόν ένα καλό δώρο από την Αναδαλουσία. Μια – ακόμη – νίκη της Μπέτις που θα κρατήσει τη Μίλαν στους 6 βαθμούς και θα δώσει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να προσπεράσει. Σε ένα τέτοιο σενάριο; Ο,τι και να συμβεί την 5η αγωνιστική, το ματς στον επίλογο του ομίλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα κρίνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Και οι Ερυθρόλευκοι με νίκη θα συνεχίσουν το ταξίδι τους, αφήνοντας έξω την επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Βίντεο

Χθες στον Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επέτρεψε να καταλάβει κανείς πολλά σε ό,τι αφορά την εντεκάδα (άλλωστε όσοι έπαιξαν την Κυριακή έκαναν αποθεραπεία). Εδειξε βίντεο αρκετές φάσεις από το ματς με τον Αρη και θέλησε να κάνει παρατηρήσεις σε άμυνα και επίθεση. Είναι σίγουρο όμως ότι αύριο θα υπάρχουν πολλές αλλαγές στην εντεκάδα. Ο Γιαννιώτης, ο Τοροσίδης, ο Μεριά, ο Τσιμίκας, ο Καμαρά και ο σέντερ φορ (!) Λάζαρος αναμένονται στο αρχικό σχήμα. Γιατί ο Λάζαρος ξανά σε ρόλο φορ; Για πρακτικούς λόγους. Ο Χασάν επέστρεψε από τραυματισμό, ο Μάνος δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, άρα για τη θέση του φορ προορίζεται ο Χριστοδουλόπουλος. Ο Χασάν θα ετοιμαστεί για το ντέρμπι.

Την ίδια στιγμή, οι συνεργάτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν ήδη αρχίσει να «ξεσκονίζουν» την όψη του Παναθηναϊκού μέσα από τη διαδικασία της ανάλυσης. Το δείγμα της περασμένης αγωνιστικής, μάλιστα, φαίνεται πως είναι απολύτως ταιριαστό μιας και οι Πράσινοι αγωνιζόμενοι κόντρα στην ΑΕΚ επέλεξαν ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (και τον Κουλιμπαλί σε ρόλο στόπερ) που προφανώς θα το «φορέσουν» και στο Φάληρο. Στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Δώνης θέλει να κάνει άμυνα με πέντε παίκτες στην πρώτη του γραμμή. Και αυτή η συνθήκη θα φέρει την ανάλογη απάντηση από το τιμ του Ολυμπιακού. Μην αποκλείετε επ’ ουδενί τις «εκπλήξεις» να τις έχουν οι Ερυθρόλευκοι την Κυριακή στο γήπεδο. Για παράδειγμα; Τον Κώστα Φορτούνη σε ρόλο εξτρέμ, για να προστεθεί στην εντεκάδα και ο Νάτχο. Αυτά όμως στην ώρα τους. Προς το παρόν προέχει η Ντουντελάνζ. Και η παρουσία των Πειραιωτών αύριο στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς κλήθηκαν σε απολογία για το ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Η κλήση έγινε βάσει του άρθρου 15 4β.