Yπερωρίες θα αναγκαστούν να κάνουν απόψε μπροστά στις τηλεοράσεις τους οι οπαδοί της ΑΕΚ, υπό έναν όρο όμως: να τις κάνουν μετά τις δέκα το βράδυ και πάντως όχι από τις επτάμισι μέχρι τις εννιάμισι.

Κοινώς, πρώτα στο γήπεδο με τη Φουενλαμπράδα και ύστερα στην τηλεόραση με την Μπάγερν Μονάχου!

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ ενόψει του πρώτου σκέλους της διμέτωπης ευρωπαϊκής δοκιμασίας του συλλόγου, που όχι μονάχα την αφορά, αλλά την καίει κιόλας: ο αγώνας με τη Φουενλαμπράδα έχει όντως κομβική σημασία για την κάτοχο του Champions League σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση στην οποία υπερασπίζεται τα σκήπτρα της, αλλά αποτελεί κιόλας μια δόση παυσίλυπου μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδος!

Η Βασίλισσα (3-1) συγκατοικεί στην πρώτη θέση του Γ’ ομίλου με τους Μαδριλένους και με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ από την οποία ηττήθηκε στην έδρα της στην πρεμιέρα και προφανώς δεν θέλει να πάθει την ίδια ζημιά, απέναντι σε μια ομάδα που συνήλθε μετά την πενηντάρα από την Μπασκόνια (60-110) και την Κυριακή έσπασε το αήττητο (6-0) της Μπαρτσελόνα νικώντας την με 79-73. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη νίκη υπήρξε ο 36χρονος κροάτης γκαρντ Μάρκο Πόποβιτς, που παρεμπιπτόντως πριν από δυο χρόνια βρέθηκε με το χέρι στο… πόμολο του ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός), αλλά έμεινε στη Μαδρίτη, λόγω τραυματισμού, για να ρεφάρει κατά το ένα τρίτο τις γνωστές και μη εξαιρετέες απουσίες της ΑΕΚ (Σάκοτα, Ξανθόπουλος, Καββαδάς).

«Ψυχραιμία»

«Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματα και τα νεύρα μας και να διατηρήσουμε την πειθαρχία και την ψυχραιμία μας διότι αυτά τα προβλήματα τα πληρώσαμε ακριβά στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος παραβίασε κιόλας τις (κόκκινες) διαχωριστικές γραμμές της δεοντολογίας λέγοντας ότι «ήταν ξεκάθαρο και προβλέψιμο ότι ο ΠΑΟΚ αφού δεν μπορούσε να μας ανταγωνιστεί στο παρκέ, θα προσπαθούσε να μας προκαλέσει».

Τι μας λέτε, σινιόρε Μπάνκι!

Σε ό,τι αφορά τα καθαρώς αγωνιστικά ζητούμενα της αναμέτρησης, ο ιταλός προπονητής εστίασε στην ανάγκη «να ματσάρουμε την επιθετικότητα και το ταλέντο τους, να έχουμε καλές επιλογές στην εκτέλεση και στην άμυνα να αντιμετωπίσουμε τα mismatches και τα close out τα οποία σημαδεύουν».

Την τελευταία φορά που η ΑΕΚ βρήκε απέναντί της μια ισπανική ομάδα περνούσε ζωή χαρισάμενη: επρόκειτο για τον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Champions League με αντίπαλο τη Μούρθια, την οποία στις 6 του περασμένου Μαΐου έριξε έπειτα από μια σκληρή μάχη στο κανναβάτσο με σκορ 77-75. Νωρίτερα κατά τον ρουν της διοργάνωσης η Βασίλισσα είχε αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τη Στρασμπούρ, η οποία απόψε (21.30) θα επιδιώξει να τερματίσει την εκπληκτική αήττητη προέλαση του Προμηθέα. Οι Πατρινοί (4-0) μοιράζονται την πρώτη θέση του Δ’ ομίλου με τη Βίρτους Μπολόνια, ενώ οι Αλσατοί ακολουθούν με 3-1. «Αφήνουμε πίσω μας την ήττα από τον Παναθηναϊκό και κοιτάζουμε μπροστά» τόνισε ο Μάκης Γιατράς ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τη Στρασμπούρ, απέναντι στην οποία πέρυσι η ΑΕΚ σημείωσε μία νίκη (78-69), δύο ήττες (87-88, 78-80) και μία ισοπαλία (83-83), με το buzzer beater τρίποντο του Κέβιν Πάντερ.