Για τρίτη φορά γελοιοποίησαν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής χθες τα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας, καθώς μπήκαν με άνεση στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, την οποία η διοίκησή της είχε κλείσει για να τους αποτρέψει, μεταφέροντας μάλιστα όλα όσα χρειάζονταν για ένα επιτυχημένο πάρτι: ψησταριές, σουβλάκια, μπουκάλια με τσίπουρο και κρασί, μπουζούκια και ηχητικά συστήματα…

Το πάρτι αυτό είχε προαναγγελθεί ως εκδήλωση «εγκαινίων» για το άνοιγμα των γραφείων της ομάδας στη Φιλοσοφική Σχολή και εξαιτίας αυτού η λειτουργία της Σχολής ανεστάλη για 24 ώρες από τη διοίκησή της. Παρότι οι φοιτητές έχασαν τα μαθήματά τους όμως χθες, τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν έχασαν το πάρτι τους.

Τριάντα μέλη της ομάδας έφτασαν στις δέκα χθες το πρωί στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, έσπασαν με έναν τροχό που έφεραν μαζί τους τα λουκέτα της πλαϊνής πόρτας του κτιρίου, όπως διηγούνται καθηγητές στα «ΝΕΑ», μπήκαν μέσα και στη συνέχεια μετέφεραν όσα χρειάζονταν για να κάνουν το πάρτι τους. Πάντως, τα μέλη της ομάδας φαίνεται ότι διαφώνησαν μεταξύ τους, καθώς νεότερα μέλη της γέμισαν τους τοίχους έξω από το «γραφείο» τους με συνθήματα σχετικά με την επικείμενη επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, ενώ άλλοι θεώρησαν την κίνηση αυτή λανθασμένη.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Αμήχανη η κοσμήτορας της Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου δήλωνε χθες στα «ΝΕΑ» ότι «είναι ευθύνη όλων» να λύσει το θέμα και ότι η Κοσμητεία της Σχολής αντέδρασε με όποιο μέσο είχε και της δίνει δυνατότητα ο νόμος. Αμήχανος, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, και ο υπουργός Παιδείας και πολιτικός προϊστάμενος των ΑΕΙ Κώστας Γαβρόγλου στη χθεσινή του συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ), που ζήτησε να τον συναντήσει για τα φαινόμενα ανομίας. Ζήτησε ωστόσο στη συνάντηση αυτή ο υπουργός Παιδείας από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΔΕΠ να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και υποσχέθηκε ότι θα συμμετάσχει σε κοινή συνάντηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να αναζητηθεί λύση για το θέμα.

Οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών πάλι, που έχουν την ευθύνη διαχείρισης της λειτουργίας του, δεν αντέδρασαν χθες στο θέμα και σίγουρα δεν ζήτησαν τη συνδρομή των αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών στο θέμα.

«ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ». «Αν με ρωτάτε, νομίζω ότι, όπως είναι τα πράγματα σήμερα, τη μάχη με τον Ρουβίκωνα την έχουμε χάσει» δήλωσε χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος. «Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία περί πανεπιστημιακού ασύλου ως μια συμβολική κίνηση, αλλά παράλληλα να υπάρξει μια διάθεση και από την πλευρά της πολιτείας να δώσει μια μόνιμη λύση στα φαινόμενα ανομίας και βανδαλισμών στα ΑΕΙ» αναφέρει.

Η ΠΟΣΔΕΠ συναντήθηκε χθες για το ίδιο θέμα με τον Σταύρο Θεοδωράκη από το Ποτάμι και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

n Στη Θεσσαλονίκη και στο ΑΠΘ η Αστυνομία χθες προχώρησε σε επιχείρηση-«σκούπα» για το θέμα των ναρκωτικών γύρω από το ίδρυμα και συνέλαβε 4 άτομα.