Αν μιλήσουμε με όρους χρηματιστηρίου, τα limit up και τα limit down της Σούπερ Λίγκας είναι εμφανή… Εχοντας διεξαχθεί το 30% του πρωταθλήματος είναι πλέον ξεκάθαρο ποια χαρτιά ανεβαίνουν και ποια πέφτουν. Η τελευταία αγωνιστική ενδεικτική: Ο Ατρόμητος άντεξε στην πίεση της σύγκρουσης με τον αφρενάριστο (μέχρι το Σάββατο) ΠΑΟΚ και διατήρησε το αήττητο. Ο Ολυμπιακός με το διπλό στο πάντα δύσκολο Κλεάνθης Βικελίδης δείχνει να γυρίζει το φύλλο. Σαφώς πιο εντυπωσιακό το διπλό της Ξάνθης. Μια ομάδα που δεν σε πείθει με την απόδοσή της, δεν σε φτιάχνει με το παιχνίδι της, αλλά είναι μανούλα στο να παίρνει αποτελέσματα. Με τον Ράσταβατς να δείχνει ότι έχει ξεπατικώσει τη συνταγή που άφησε φεύγοντας ο Λουτσέσκου. Με 10 όλα κι όλα γκολ (τη χειρότερη επίθεση στις εννιά πρώτες ομάδες της βαθμολογίας), 18 βαθμούς. Τα επτά από αυτά ο Ερικ Γέντρισεκ. Μαζί με τον Κουλούρη στην κορυφή των σκόρερ.

Αλατοπίπερο

Με 20 βαθμούς στα γήπεδα ο Παναθηναϊκός είναι μπορείς να πεις το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος. Κατακτώντας την αποδοχή και τη συμπάθεια και των αντιπάλων. Μια χαρά στους 12 βαθμούς ο Παναιτωλικός. Μαζί με τον Αρη και πάνω από τον Πανιώνιο. Σε μια δύσκολη χρονιά με περιορισμένες μεταγραφικές κινήσεις και δυστοκία στο οικονομικό. Εντελώς διαφορετική η εικόνα της Λαμίας σε σχέση με το ξεκίνημα. Με τον Μάκη Χάβο να την έχει μεταμορφώσει. Να που καμιά φορά, όταν οι παράγοντες βιάζονται να διώξουν τους προπονητές, έχουν δίκιο. Η βαριά φανέλα του (αδύνατου αγωνιστικά) ΟΦΗ, τον οδήγησε στη νίκη επί του Ολυμπιακού και του έχει δώσει το οξυγόνο των επτά βαθμών. Limit down για τη μετοχή της πρωταθλήτριας ΑΕΚ. Η τραγική εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και η 5η θέση λόγω και της αφαίρεσης των τριών βαθμών. Θέμα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη ότι δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ στα ντέρμπι.

Κατρακύλα

Την κατηφόρα έχει πάρει για τα καλά ο Αρης. Υστερα από το εντυπωσιακό ξεκίνημα, ήρθαν οι τέσσερις σερί ήττες στα δύσκολα παιχνίδια. Ζόρια για τον ΠΑΣ Γιάννινα στους επτά μόλις βαθμούς. Από το 2014 στην ομάδα ο Γιάννης Πετράκης και η φθορά μπορείς να πεις αναμενόμενη. Αν μιλάμε για κατρακύλα της μετοχής, ο Αστέρας Τρίπολης με πέντε βαθμούς έφτασε κυριολεκτικά στον πάτο. Τον πήγε πίσω το κακό ξεκίνημα με τις τρεις σερί ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Εύλογα τα παράπονα από τη διαιτησία σε κάποια παιχνίδια (όπως με τον Ατρόμητο είχε γκίνια), τον πήρε η κάτω βόλτα. Πρωτόγνωρη για τον Λεβαδειακό η προτελευταία θέση. Κουρασμένος ίσως ο Κομπότης, που τυπικά δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα. Στον έναν μόλις βαθμό ο Απόλλωνας που πληρώνει το κακό ξεκίνημα. Εμφανής η βελτίωση με τον Γιάννη Ματζουράκη, την Κυριακή στο Ηράκλειο έπρεπε να κερδίσει, αλλά όταν έχεις μείνει έναν ιππόδρομο πίσω, δύσκολο να προλάβεις.

Τι περιμένουμε να δούμε από δω και πέρα; Οχι και πολλά πράγματα. Ειδικά αν τιμωρηθεί με -3 και ο Ολυμπιακός, όπως βιάζονται να προεξοφλήσουν (και στην ΕΠΟ), η σεμνή τελετή σε ό,τι έχει να κάνει με τον τίτλο θα έχει λάβει τέλος. Ηδη οι μπουκ ενόψει της έκδοσης της απόφασης έχουν σταματήσει να δέχονται στοιχήματα. Ο ΠΑΟΚ, που έτσι ή αλλιώς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, θα κάνει περίπατο. Ενα ενδιαφέρον στοίχημα είναι αν ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην πεντάδα για να εκτίσει την ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη. Με τους μπουκ να πιστεύουν στους Πράσινους και την απόδοσή τους στο 1,45. Ποια θα είναι η άλλη ομάδα μετά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο που θα βγει Ευρώπη; Προς το παρόν ο Αρης είναι αυτός που δείχνει ικανός να ανακάμψει και να προσπεράσει την Ξάνθη. Σχετικά με τη μάχη της ουράς, καθρέφτης είναι η βαθμολογία. Με τη Λάρισα να κινδυνεύει περισσότερο από τον εμφύλιο με τους οργανωμένους, παρά αγωνιστικά.