Ιστορική νίκη με απίστευτη ανατροπή, όμοια με τον τελικό του 1999, πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Γιουβέντους (2-1) στερώντας από τη Γηραιά Κυρία την ευκαιρία να εξασφαλίσει από χθες την πρόκριση στα νοκάουτ παιχνίδια. Εκεί που βρίσκονται ήδη η Μάντσεστερ Σίτι και (από την Τρίτη) η Μπαρτσελόνα.  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Γηραιά Κυρία, πανηγύρισε επιδεικνύοντας τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς του, αλλά στο τέλος χάρηκε η πρώην ομάδα του, οι Κόκκινοι Διάβολοι.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι το οποίο ο Ζοζέ Μουρίνιο το θεωρούσε ξεγραμμένο («τα σημαντικά είναι μπροστά μας» είχε δηλώσει), έφερε τα πάνω κάτω με τα γκολ του Μάτα στο 86′ (εκπληκτικό φάουλ) και το αυτογκόλ του Σάντρο στο 90′. Η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που νικά τρεις φορές τη Γιουβέντους στην έδρα της.

Ο Μουρίνιο, γνωστός οπαδός της Ιντερ από τα χρόνια που καθόταν στον πάγκο των Νερατζούρι και κατέκτησε το 2010 το τρεμπλ, πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους οπαδούς της Γιούβε ανάβοντας το (γνωστό πια) φιτίλι της όξυνσης.

Με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιούβε στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρονάλντο έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης που σκοράρει στη διοργάνωση με ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Σαρωτική η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 6-0 τη Σαχτάρ και πήρε το εισιτήριο για τους 16. Ωστόσο η φάση που ο έμπειρος διαιτητής Βίκτορ Κασάι έδωσε πέναλτι στον Στέρλινγκ όταν ο παίκτης της Σίτι κλώτσησε το χορτάρι και έπεσε στο έδαφος θα συζητιέται για πολύ καιρό και πιθανόν θα επιταχύνει την υιοθέτηση του VAR.

Ανοιξε τον δρόμο

Με το πέμπτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον γνωστό τρόπο – κεφαλιά από κόρνερ – ο Κώστας Μανωλάς άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Ρόμα επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 2-1, που φέρνει τους Τζιαλορόσι ένα βήμα πριν από την επόμενη φάση. Ο προπονητής των Τζιαλορόσι Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο ήταν έξαλλος ωστόσο με τους παίκτες του.

«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να σιγουρεύεις αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να μεγαλώσουμε και οι παίκτες μου να πάρουν το μήνυμα. Πρέπει να είμαστε πιο πειστικοί. Θέλω περισσότερα. Ισως απαιτώ πολλά από τους παίκτες μου, αλλά θέλω περισσότερα, αυτό είναι σίγουρο» είπε ο Ντι Φραντσέσκο, σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτο να είναι οι παίκτες του τόσο υποτονικοί και εφησυχασμένοι.

Παρά την γκρίνια του Ντι Φραντσέσκο, η στατιστική λέει άλλα. Η ΤΣΣΚΑ είναι η αγαπημένη ομάδα της Ρόμα, καθώς την έχει φιλοδωρήσει με συνολικά 11 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα περισσότερα από κάθε άλλη αντίπαλό της.

Η Ρεάλ θα αναρωτιέται αν βρήκε τον νέο Ζιντάν στο πρόσωπο του Αργεντινού Ντιέγο Σολάρι. Τρίτη νίκη και μάλιστα με το εμφατικό 5-0 επί της Πλζεν υπό τις εντολές του και εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες είναι τα δύο στοιχεία που ίσως κάνουν τον Φλορεντίνο Πέρεθ να κάνει δεύτερες σκέψεις στην αναζήτηση προπονητή.

Ο Αγιαξ έμεινε όρθιος στη φωλιά των Αετών, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Μπενφίκα. Με μια ισοπαλία στην Αθήνα, στην επόμενη αγωνιστική ο Αίαντας παίρνει το εισιτήριο.