Ακόμα και στη Βουδαπέστη, παραμονές του αποψινού (19.55, Cosmote 2) κρίσιμου αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βίντι για πρόκριση στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έκρυψε τον μεγάλο του πόθο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν στην ομάδα η ευκαιρία για μια ευρωπαϊκή διάκριση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι θέλουμε σαν τρελοί να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έγινε πέρυσι για εξωαγωνιστικούς λόγους και φέτος το χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μια άλλη πρόκληση που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και αυτή είναι το παιχνίδι με τη Βίντι, που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και στο Γιουρόπα Λιγκ. Κάθε στόχος επιτυγχάνεται στο τέλος μιας διοργάνωσης. Εγώ ως προπονητής πρέπει να δω τη μεγαλύτερη εικόνα. Οπως και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία υπολογισμών, αλλά προτιμώ να προετοιμάσω την ομάδα μου για τη νίκη» τόνισε ο τεχνικός του Δικεφάλου, που θα έχει απόψε – έπειτα από σχεδόν έναν μήνα – και πάλι στη διάθεσή του τον Ζοσέ Μαουρίτσιο που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, όμως δεν σκοπεύει να τον ξεκινήσει βασικό.

Χωρίς Βιεϊρίνια

Παράλληλα όμως, ο ρουμάνος τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Βιεϊρίνια που τραυματίστηκε στο ισχίο στη χθεσινή προπόνηση και τέθηκε εκτός μάχης.

Ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι στον πρώτο αγώνα είχαν υποτιμήσει τον σημερινό τους αντίπαλο: «Η αλήθεια είναι ότι υποτιμήσαμε τη Βίντι. Κερδίσαμε εύκολα στη Λευκορωσία την ΜΠΑΤΕ που είχε νικήσει εκτός έδρας τη Βίντι και πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε με την ίδια ευκολία. Την ίδια στιγμή η Βίντι δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε πλέον πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Είναι μια ομάδα πειθαρχημένη και τρέχει πολύ. Πιστεύω όμως ότι αυτή η ήττα θα μας βοηθήσει σημαντικά στο τωρινό παιχνίδι».

Για Χατσερίδη

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε και για το αν υπολογίζει τον Εβγέν Χατσερίδη, που επίσης είναι πάλι στην αποστολή, για να απαντήσει: «Βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό για έναν παίκτη ο οποίος δεν παίζει όσο θα ήθελε να το εκφράζει και δεν βρίσκω κάτι παράλογο στα όσα δήλωσε. Από την άλλη, έχουμε ένα ζευγάρι κεντρικών αμυντικών που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ του και ξέρουν το πλάνο της ομάδας. Την ίδια στιγμή υπάρχουν γενικότερα καλές τοποθετήσεις από την αμυντική τετράδα, έτσι είναι δύσκολο για κάποιον παίκτη να μπει στην εξίσωση».

Και λογικά, καθώς Κρέσπο και Βαρέλα δεν αλλάζουν με τίποτε, δεδομένου ότι αποτελούν ίσως το κορυφαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Μιας και ο λόγος για τον Ανχελ Κρέσπο, απόψε συμπληρώνει 100 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και όπως είπε ο ισπανός κεντρικός αμυντικός: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και θέλω να συνεχίσω ακόμα για πολύ καιρό στην ομάδα. Ομως θα ήθελα να συνδυάσω την 100ή συμμετοχή με νίκη. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να είμαστε σοβαροί και να μη δείξουμε σημάδια υπεροψίας όπως στο Περιστέρι».