Η ΑΕΚ το πάλεψε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Γερμανίας, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα στο Αllianz Arena, με τα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι να διαμορφώνουν το τελικό 2-0 και να αφήνουν τον Δικέφαλο ουραγό στον όμιλο, χωρίς βαθμό. Η Ενωση δέχθηκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τον πολωνό φορ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, σε ένα ματς όπου ήταν γενικώς καλή, έτρεξε αρκετά και δεν παρουσιάστηκε φοβισμένη. Ομως αυτό δεν ήταν αρκετό για να φέρει τους πρώτους βαθμούς στην ΑΕΚ, που πλέον θέλει δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς (εντός με Αγιαξ, εκτός με Μπενφίκα), προκειμένου να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε διαβασμένη και με διάθεση να διεκδικήσει πράγματα στο παιχνίδι. Η Ενωση είχε φροντίσει να θωρακίσει τα μετόπισθεν, με τον Ουζουνίδη να χρησιμοποιεί τριάδα στην άμυνα με τον Τσόσιτς δίπλα στους Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, αλλά και έναν ρόμβο στο κέντρο πίσω από τον Πόνσε, με κόφτη τον Σιμόες, εσωτερικούς μέσους τους Αλεφ, Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο δεκάρι.

Αυτή η τακτική φάνηκε να αποδίδει καθώς στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την Μπάγερν. Μάλιστα, στο 5′ έφτασε κοντά και στο να σκοράρει, όταν η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Βαυαροί απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με την προσπάθεια του Γκορέτσκα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της ΑΕΚ, μέχρι τη φάση του 31′. Εκεί ο ρέφερι Γιουγκ υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι, σε μια απόφαση που δείχνει μάλλον αυστηρή. Ο πολωνός φορ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Μπάρκα και έκανε το 1-0, δίνοντας έτσι από το πουθενά το προβάδισμα στην Μπάγερν. Που δεν είχε δείξει τίποτα ιδιαίτερο στο πρώτο μέρος απέναντι στην καλοστημένη ελληνική άμυνα.

Ηρωας Μπάρκας

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η Ενωση κρατούσε κοντά τις γραμμές της και περίμενε την Μπάγερν, αφού ήταν σαφές πως αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα πολύ ώρα. Κάπως έτσι οι Γερμανοί έφερναν σιγά σιγά όλο και πιο πολύ το παιχνίδι στην περιοχή του Μπάρκα, που ωστόσο ήταν σε εξαιρετική βραδιά.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες του Γκορέτσκα στο 55′ και του Λεβαντόφσκι στο 62′, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 71′. Οταν ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έκανε το 2-0.

Κάπου εκεί το παιχνίδι έδειξε να φτάνει στο τέλος του. Ο Ουζουνίδης ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας σταδιακά στο ματς τους Μοράν, Μπογέ και Γκάλο, όμως οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν τα περιθώρια να αντιδράσουν. Η Μπάγερν είχε πάει τον αγώνα εκεί που ήθελε και με την ποιότητα αλλά και την εμπειρία της διαχειρίστηκε αυτό το αποτέλεσμα, φτάνοντας τελικώς στη νίκη με 2-0. Σε ένα παιχνίδι όπου η ΑΕΚ πάλεψε, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τον αγωνιστικό χώρο, μένοντας χωρίς βαθμό έπειτα από τέσσερα ματς.

Ο Τσόσιτς τράβηξε… την κοτσίδα του Χουλτ

Ενταση μεταξύ του Ούρος Τσόσιτς και του Νίκλας Χουλτ προκλήθηκε λίγο μετά το δεύτερο γκολ της Μπάγερν. Ο σέρβος στόπερ κινήθηκε απειλητικά προς τον συμπαίκτη του έπειτα από μια ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον τηλεοπτικό φακό να τον πιάνει μάλιστα να… τραβάει την κοτσίδα του σουηδού μπακ.

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς, 4-3-3): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μίλερ, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87′ Σάντσες), Ριμπερί (84′ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (90’+ Βάγκνερ).

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 5-3-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78′ Γκάλο), Σιμόες, Αλεφ (67′ Μοράν), Μάνταλος (79′ Μπογέ), Πόνσε.