Ευρωπαϊκό «ποδαρικό» με περίπατο για τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς επικράτησε 3-0 (25-4, 25-2, 25-12) σε 48 λεπτά της Ντιεκίρχ από το Λουξεμβούργο, στην πρεμιέρα της στο φετινό Τσάλεντζ Καπ, μια διοργάνωση στην οποία έχει στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Προύσα.

Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και είχε χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο ρεκόρ. Το πρώτο είναι για τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων, καθώς στο δεύτερο σετ επικράτησε 25-2, ενώ πέρυσι κόντρα στην Πφέφιγκεν είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ που είχε από την περίοδο 2001-2002 ο Φιλαθλητικός με αντίπαλο την ΑΕΚ Κιτίου (25-4). Το δεύτερο έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (από την καθιέρωση καταμέτρησης στους 25 π.), καθώς παραχώρησε μόλις 18 πόντους στην Ντιεκίρχ.

«Σίγουρα ο αντίπαλός μας δεν ήταν καλός, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα. Χαίρομαι γιατί τα κορίτσια πήραν στα σοβαρά το παιχνίδι και αγωνίστηκαν πολύ καλά. Ο τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει τη φετινή σεζόν είναι να αγωνιζόμαστε με σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι», είπε ο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 17/11 στο Λουξεμβούργο.

Τον κέρδισαν τα λάθη του

Αντίθετα, στενεύει ο δρόμος για την πρόκριση της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ηττήθηκε στην Πυλαία από την UV Φρανκφούρτης με 3-0 (25-27, 17-25, 21-25) και πλέον στη ρεβάνς στη Γερμανία θα πρέπει να νικήσει 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό σετ». Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση αποκλεισμού θα συνεχίσει στο CEV Cup.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή και το σερβίς και ουσιαστικά ο μοναδικός παίκτης που πάλεψε ήταν ο Σαφράνοβιτς (10 π., με 10/20 επιθέσεις). Καθοριστικό ήταν το πρώτο σετ στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 16-13, αλλά τα λάθη στην υποδοχή και στην τελική προσπάθεια έφεραν την ανατροπή και την επικράτηση της ομάδας της Φρανκφούρτης.