Ο εσωτερικός, καταπράσινος κήπος του νέου, υπερπολυτελούς Annabel’s στην Berkeley Square, φαίνεται να γοητεύει τον πρώην πρωθυπουργό της Γηραιάς Αλβιώνος Ντέιβιντ Κάμερον. Ο άνθρωπος που κυβέρνησε το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2010 έως το 2016, απολάμβανε πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα το φαγητό του στον υπέροχο κήπο του members club. Η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους θαμώνες δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στον Κάμερον. Υπήρξαν μάλιστα κάποιοι οι οποίοι δεν μιλούσαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την πρωθυπουργική του θητεία. Τα μέλη άλλωστε του club, μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Μεγάλης Βρετανίας, big stars και jet-setters έχουν συνηθίσει να βλέπουν διάσημα πρόσωπα μέσα στον χώρο. Ο Συντηρητικός Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά το δημοψήφισμα στο οποίο οι πολίτες υπερψήφισαν την πρόταση για έξοδο από την ΕΕ, ήταν ευδιάθετος, καλογυμνασμένος, κομψός μέσα στο μπλε του κοστούμι. Το ίδιο βράδυ, αυτοί οι οποίοι λίγο μετά τις δώδεκα το βράδυ αναχωρούσαν από το club, αναγκάστηκαν να σταματήσουν στο κεφαλόσκαλο, καθώς το πεζοδρόμιο είχε καταλάβει μια μεγάλη ομάδα από φωτορεπόρτερ. Μια ξανθιά, λεπτεπίλεπτη γυναίκα τραβούσε τα flash σαν μαγνήτης. Το κορίτσι με την αλογοουρά και το μαύρο στενό φόρεμα ήταν η fashion icon, celebrity και μοντέλο Πόπι Ντελεβίν. Η «πικάντικη» αδελφή του πολυσυζητημένου top model των εξωφύλλων της «Vogue» Κάρα Ντελεβίν…

Ο επιβλητικός χρυσός και οι προτάσεις διάσημων σχεδιαστών

Οι εικόνες των μεγάλων αντιθέσεων. Προσωπικότητες, πανάκριβα αυτοκίνητα, μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι συνοδεύονται από εντυπωσιακές γυναίκες. Βιτρίνες στολισμένες με θεαματικό τρόπο. Οι διακοσμητές εξακολουθούν να τοποθετούν περίτεχνα στολίδια σε αστραφτερά χρώματα. Οι άστεγοι έξω από τα γνωστά πολυκαταστήματα, όπως το Harvey Nichols στη Sloane Street, περιμένουν να σβήσουν τα φώτα για να ξαπλώσουν στη γωνιά τους. Πάνω σε ένα μικρό στρώμα με τις κουρελιασμένες κουβέρτες στα πόδια τους. Τα τελευταία βράδια όμως, τα φώτα του πολυκαταστήματος παρέμεναν ανοιχτά μέχρι πολύ αργά. Οι interior designers τοποθετούσαν τις ολόχρυσες μπάλες και τα εκτυφλωτικά πακέτα μαζί με ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά σε συλλεκτικές συσκευασίες. Ο ανταγωνισμός με τα κοντινά Harrods (Knightsbridge) και το Shelfridges (στην Oxford Street) είναι μεγάλος. Λίγο πιο κάτω, στη Sloane Street, η exclusive boutique του Tom Ford είναι γεμάτη με ρούχα στο χρώμα του ασημιού. Σακάκια στο χρώμα της πλατίνας και φορέματα καμωμένα από παγέτες σε εκτυφλωτικά χρώματα. Παγέτες σε μαύρο και για τα ρούχα του οίκου Saint Laurent, του Ermanno Scervino (τα συνδυάζει με ροζ παλτό) και της Alberta Ferreti που συνοδεύει με τεράστια καπέλα. Ο οίκος Moncler παρουσιάζει τα ωραιότερα ρούχα του σκι, ο Hermès outfits σε έντονα χρώματα και λευκές τσάντες μέσα στον χειμώνα. Τα κοσμηματοπωλεία Bvlgari έχουν τοποθετήσει διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, σε ροζ φόντο.

Μύκονος: η αναβάθμιση του παλιού λιμανιού

Λονδίνο – Αθήνα – Μύκονος. Οι ξένοι τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου. Στη διάρκεια συζητήσεων πληροφορήθηκα ότι οι περισσότεροι από αυτούς ετοιμάζονται να επισκεφθούν και πάλι το καλοκαίρι την κοσμοπολίτικη «φωλιά» του Αιγαίου. Ο δήμαρχος Μυκόνου φροντίζει για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή των εκατομμυρίων τουριστών. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του σημαντικού έργου αναβάθμισης του παλιού λιμανιού Μυκόνου, ανάμεσα στην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Ελένη Καλπουρτζή και του νόμιμου εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης Αίθρα Τεχνική ΑΕ. Το έργο ανέρχεται σε 421.799,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αφορά την αναβάθμιση των υποδομών, βελτίωση εγκαταστάσεων κ.λπ.