Απολαυστικός χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός, ισοφάρισε το πιο παραγωγικό πρώτο ημίχρονο στην ευρωπαϊκή του ιστορία (4-0) κόντρα στην Ντουντελάνζ, την οποία τελικά νίκησε με 5-1.

Τέσσερα γκολ είχε βάλει ο Ολυμπιακός από το πρώτο ημίχρονο και κόντρα στην Μπενφίκα τέτοιες μέρες πριν από δέκα χρόνια (27/11/ 2008), επίσης στο ίδιο γήπεδο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι αλλά εκεί είχε δεχθεί και ένα τέρμα (4-1), για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 5-1 η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παράλληλα χθες οι Ερυθρόλευκοι πλησίασαν τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους στην ευρωπαϊκή τους ιστορία, το 6-1 επί της αλβανικής Μπέσα (22/7/2010) για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ την πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι είχαν το πιο παραγωγικό δεύτερο ημίχρονο στην ευρωπαϊκή ιστορία τους, καθώς σημείωσαν και τα έξι γκολ στο δεύτερο 45λεπτο.

Στη ρεβάνς του 5-0 στην Αλβανία, όπου όμως είχαν βάλει δύο γκολ στο πρώτο μέρος και δύο στο δεύτερο.

Πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο (αλλά στο δεύτερο) είχε σημειώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μοζίρ στις 13/8/1997 στα προκριματικά για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν 0-0 στο 60′ και έληξε 5-0.

Συνολικά σε 8 περιπτώσεις ο Ολυμπιακός έχει νικήσει με 4+ γκολ διαφορά στην Ευρώπη. Πρώτη φορά συνέβη το 1993 απέναντι στη βουλγαρική Μπότεφ (5-1), ενώ αναμφισβήτητα οι κορυφαίες (βάσει αντιπάλων) επιτυχίες είναι το 6-2 επί της Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη για το Τσάμπιονς Λιγκ και το 5-1 απέναντι στην Μπενφίκα, αλλά και το 4-0 κόντρα στη Χέρτα, αμφότερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε (που ήταν στον πάγκο και στο 5-0 επί της δανέζικης Νόρτζελαντ).