«Ξέρετε θα ήταν ωραίο την παραμονή να χαλαρώσω βλέποντας μια ταινία με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, αλλά προτιμώ στην παρούσα φάση να κάνω λίγη δουλίτσα ακόμα».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για το πρώτο ντέρμπι Αιωνίων που θα ζήσει εκ των έσω και για αυτό δεν θα περάσει το βράδυ πριν από τον αγώνα παρακολουθώντας τον αγαπημένο του ηθοποιό, αλλά θα κάνει την τελευταία του μελέτη για το μεγάλο αποψινό παιχνίδι.

«Ουσιαστικά μιλάμε για το πιο φημισμένο ντέρμπι όλης της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει και μου αρέσει πολύ. Ανυπομονώ να το ζήσω.

Είναι διπλή η χαρά για το μπάσκετ στον κόσμο του αθλήματος, όταν έχουμε όχι μόνο ένα μεγάλο ματς Ευρωλίγκας, αλλά και ένα τέτοιο ντέρμπι. Είναι ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό ματς, μια παραδοσιακή κόντρα και ελπίζω ότι το παιχνίδι αυτό θα σταθεί στο ύψος των αναμετρήσεων του παρελθόντος για τις δύο ομάδες.

Εχοντας λάβει μέρος σε πολλά ματς στο παρελθόν ως αντίπαλος της μιας ή της άλλης ομάδας, γνωρίζω καλά τη μεγάλη παράδοση και την ποιότητα αυτών των ομάδων. Σαν να ήμουν ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας. Τώρα όμως έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος εκ των έσω και αυτό είναι συναρπαστικό» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που έχει μόλις μια νίκη κόντρα στον Τσάβι Πασκουάλ στις οκτώ φορές που έχουν βρεθεί αντίπαλοι.

Για Στρέλνιεκς

Πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Στρέλνιεκς ρωτήθηκε ο αμερικανοϊσραηλινός κόουτς.

«Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω; Ποιος σας είπε ότι δεν θα παίξει; Για αφήστε να δούμε μέχρι το πρωί» άφησε άναυδους τους εκπροσώπους του Τύπου για τον λετονό σουτέρ, ο οποίος πάντως δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημά του (θλάση) και η λογική λέει ότι θα δει ως θεατής το ντέρμπι.

Σε ό,τι αφορά το «κλειδί» για τη νίκη, όπως παραδέχτηκε ο κόουτς του Ολυμπιακού: «Ποτέ δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Θα πρέπει να παίξουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για να έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη. Ατομικά, αλλά κυρίως επιθετικά. Θα πρέπει να είμαστε και στα 40 λεπτά έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη».

Είναι δεδομένο ότι ο βασικός στόχος των Ερυθρολεύκων είναι να κόψουν όσο είναι εφικτό τη δημιουργία στον Νικ Καλάθη, αλλά υπάρχει και ένα πρόσωπο που το γνωρίζει καλά ο Ντέιβιντ Μπλατ, από την κοινή τους θητεία στη Μακάμπι, ο Κιθ Λάνγκφορντ, που σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου, αλλά όταν παίξουμε αντίπαλοι θα προσπαθήσω να του κλωτσήσω τον…».

Παλιός φίλος

«Είναι λογικό ο καθένας να προσπαθεί για το καλύτερο στην ομάδα του. Ο Κιθ είναι ένας παίκτης που σέβομαι και αν παίξει λιγότερο θα είναι καλύτερα για μας» είπε χαμογελώντας ο κόουτς των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι θα βρουν για πρώτη φορά ως αντίπαλο τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

«Θα τα πούμε λίγο πριν το παιχνίδι, γιατί έχω να τον δω και πολύ καιρό, αλλά μετά θέλουμε να τον κερδίσουμε όπως και αυτός θέλει το ίδιο για την ομάδα του», αποφάνθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.