Η πτώση του Ραχίμ Στέρλινγκ, που παρέσυρε τον ούγγρο διαιτητή Βίκτορ Κασάι και έδειξε πέναλτι στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σαχτάρ, φαίνεται πως μπορεί να επισπεύσει τη χρήση του VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που έχουν ζητήσει έως τώρα ομάδες όπως η Σίτι, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, η UEFA εξετάζει την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί το VAR στη διοργάνωση από τη φετινή περίοδο και στη διάρκεια των νοκάουτ αγώνων. Ο αρχικός στόχος της UEFA ήταν να αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία σταδιακά, από το 2019, όμως τα τελευταία λάθη των διαιτητών την υποχρεώνουν να πάρει την απόφαση νωρίτερα. Κι αυτό είναι πιθανό να συμβεί στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ κατακρίθηκε όχι επειδή σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος στο ματς με τη Σαχτάρ, αλλά για το γεγονός ότι έκανε το… κορόιδο, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε παράβαση πέναλτι. Χάθηκε το ήθος λοιπόν στο ποδόσφαιρο; Ο Γκάρι Λίνεκερ προσπάθησε να δικαιολογήσει τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, υποστηρίζοντας ότι «δεν έκανε βουτιά και δεν ζήτησε πέναλτι». Ο προπονητής του Στέρλινγκ πάντως, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν δίστασε να παραδεχθεί: «Οχι, δεν υπήρχε πέναλτι. Θα μπορούσε πάντως ο Στέρλινγκ να πει στον διαιτητή ότι δεν ήταν πέναλτι. Ο διαιτητής χρειάζεται βοήθεια σε κάποιες φάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ραχίμ χτύπησε το πόδι του στο χορτάρι και έπεσε. Αυτό δεν το είδε ο διαιτητής και έκανε λάθος. Σε αυτό το κομμάτι μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία».

Βέβαια και ο Στέρλινγκ, μετά το παιχνίδι και με τη Σίτι να έχει επικρατήσει 6-0, θυμήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, τόσο από τον Κασάι όσο και από τη Σαχτάρ. «Ετρεχα με την μπάλα και δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε. Δεν αισθάνθηκα πάντως επαφή με τον αντίπαλο. Ζητώ συγγνώμη και από τον διαιτητή, αλλά και από την ομάδα», είπε ο παίκτης της Σίτι.

Πρόκληση Μουρίνιο

Παράλληλα όμως επικρίθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο, που θέλησε να πικάρει τους οπαδούς της Γιουβέντους μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τορίνο.  Ο πορτογάλος τεχνικός έκανε  τη γνωστή κίνηση «δεν ακούω», προκαλώντας ένταση και εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς ο Λεονάρντο Μπονούτσι κινήθηκε προς το μέρος του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μουρίνιο προκαλεί με τους  πανηγυρισμούς του. «Η χειρονομία μου δεν ήταν προσβλητική. Απλά, ήθελα να ακούσω αν οι οπαδοί της Γιουβέντους θα φώναζαν πάλι κάποιο σύνθημα», απάντησε ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, ο οποίος δεν θέλησε να συνδυάσει τη νίκη με την αντιπαλότητα που έχει η Γιουβέντους με την Ιντερ, στην οποία εργάστηκε παλαιότερα και κατέκτησε μαζί της το τρεμπλ. «Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξεχνώ το παρελθόν μου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν νομίζω ότι στα 90 λεπτά του παιχνιδιού ήμουν ο προπονητής της Ιντερ, της Ρεάλ ή της Τσέλσι. Ημουν εδώ για τη Γιουνάιτεντ», υποστήριξε ο Μουρίνιο.

Την κίνηση του Μουρίνο κατέκρινε και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ, Πολ Σκόουλς: «Αυτό συμβαίνει σε όποια ομάδα είναι. Πήγαινε και χειροκρότησε τους οπαδούς της ομάδας σου. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν κάτι τέτοιο, όμως ο Μουρίνιο το συνηθίζει».