Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι η πιο νεανική ομάδα που έχουν εμφανίσει ποτέ οι Πράσινοι. Με αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες, με μεταγραφές πολλών νεαρών, με παίκτες που δεν έχουν πολλές εμπειρίες και παραστάσεις. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που αρκετοί θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον Ολυμπιακό όσον αφορά το… «know how» του ντέρμπι της Κυριακής.

Ωστόσο, οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι. Πολλοί έχουν παίξει κι ορισμένοι το έχουν ζήσει από τον πάγκο. Βρίσκονταν, δηλαδή, στην αποστολή, χωρίς να χρησιμοποιηθούν. Στην τελευταία μάχη Αιωνίων, στις 4 του περασμένου Μαρτίου, από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό αγωνίστηκαν οι Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης και Τζανδάρης σε όλο το ματς. Ο Αλτμαν, που ανήκει στο Τριφύλλι, αλλά δεν υπολογίζεται, έπαιξε επίσης σε όλο το παιχνίδι, το οποίο ήταν και το τελευταίο του μέχρι τώρα, αφού υπέστη ρήξη χιαστών λίγο πριν από το τέλος.

Οι Κάτσε, Κουλιμπαλί, Χρήστος Δώνης επίσης ήταν βασικοί. Ο αλβανός διεθνής χαφ αντικαταστάθηκε στο 65′, όπως και ο γιος του νυν τεχνικού του Παναθηναϊκού, ενώ ο αφρικανός δεξιός μπακ χαφ έγινε αλλαγή στο 80′. Βασικός ήταν και ο Οικονόμου, ενώ αλλαγή αγωνίστηκε ο Μουνιέ. Ο Γάλλος μπήκε στο 65′ και στο τέλος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ινσούα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο νεαρός Τάσος Χατζηγιοβάνης πήρε τη θέση του Κουλιμπαλί στο 80′. Η τρίτη αλλαγή ήταν ο Αυλωνίτης, ο οποίος αποχώρησε. Στον πάγκο επίσης, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθούν από τον Ουζουνίδη, ήταν και οι Διούδης, Κολοβέτσιος, Στάικος. Οι δύο πρώτοι θα είναι βασικοί αυτή τη φορά.

Ο Διούδης ήταν στον πάγκο, αλλά δεν έπαιξε και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου πέρυσι. Ο Κολοβέτσιος, αντίθετα, σε εκείνο το ντέρμπι, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 με γκολ του Βιγιαφάνιες, ήταν βασικός κι έβγαλε όλο το παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο στο ματς που έγινε στις 28/10/17 σε όλο το ματς αγωνίστηκαν οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί. Ο Μουνιέ είχε μπει πάλι αλλαγή στο 70′, ενώ στον πάγκο ήταν οι Διούδης, Γιόχανσον.

Ουσιαστικά ελάχιστοι δεν έχουν γεύση από ντέρμπι Αιωνίων. Αυτοί που δεν έχουν παίξει ή δεν έχουν ζήσει από τον πάγκο αυτό το μεγάλο ματς είναι οι Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Βέργος (και οι πέντε έχουν παίξει σε ντέρμπι Αιωνίων, αλλά σε επίπεδο Εφήβων και Νέων), Χατζηθεοδωρίδης, ο Μακέντα φυσικά που ήρθε φέτος και ο Πούγγουρας.

«Μάτια» για δύο

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται και είναι πάλι για παίκτες του Παναθηναϊκού. Μετά το ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι με την ΑΕΚ πριν από λίγες μέρες, άνθρωποι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα βρίσκονται και στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Κυριακής.

Και δεν θα είναι οι μόνοι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το ντέρμπι Αιωνίων θα δουν και άνθρωποι της Στουτγάρδης, οι οποίοι έχουν στο στόχαστρό τους τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Στο στόχαστρο της Αϊντραχτ φέρεται να βρίσκεται και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ιταλία. Ωστόσο, αυτό που τονίζουν οι Δώνης και Νταμπίζας είναι πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία διάθεση για πώληση και ιδιαίτερα βασικού ποδοσφαιριστή.

Επτά στην Ελπίδων

Ο Αντώνης Νικοπολίδης γνωστοποίησε τις κλήσεις της Ελπίδων για τις δύο αναμετρήσεις με την Αυστρία σε Τούμπα και Σεντ Πόλτεν (16 και 20 Νοεμβρίου) στα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Euro του 2019.

Ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί από επτά ποδοσφαιριστές του, με τους Κότσαρη, Χατζηθεοδωρίδη, Μαυρομμάτη, Στάικο, Μπουζούκη, Καμπετσή και Χατζηγιοβάνη να λαμβάνουν προσκλητήριο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για τα κρίσιμα ματς.