Η ΑΕΚ μπορεί να επέστρεψε στην Αθήνα χωρίς βαθμό στις αποσκευές, όμως η εικόνα της απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ήταν θετική. Η Ενωση κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Γερμανίας και στάθηκε με αξιοπρέπεια, καταγράφοντας την καλύτερη ενδεχομένως εμφάνισή της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τους συνεχάρη μετά το παιχνίδι, τονίζοντας πως έδειξαν ότι δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο. Η Ενωση έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Κόβατς, που αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Δικεφάλου. Και όποτε τα κατάφερνε, έπεφτε πάνω στον εξαιρετικό Μπάρκα. Που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη στις φάσεις των δύο γκολ.

Γενικώς η ΑΕΚ έβγαλε μια αντίδραση μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς ιδιαίτερων απαιτήσεων που θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλη τροπή. Κάτι που οι Κιτρινόμαυροι δεν επέτρεψαν να συμβεί, έχοντας συνέπεια και διάρκεια στο παιχνίδι τους.

Αυτή την αύρα φαίνεται πως επιθυμεί να διατηρήσει η ΑΕΚ και στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που βαθμολογικά «καίει» την Ενωση, μιας και περιθώριο για απώλεια δεν υπάρχει. Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να επιστρέψουν στις επιτυχίες και παράλληλα να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπατήματα των αντιπάλων τους ώστε να αναρριχηθούν στον πίνακα.Αυτό που σχολίαζαν χθες στις τάξεις της ΑΕΚ ήταν πως η μεγάλη πρόκληση για την Ενωση είναι το ματς με τον Ατρόμητο. Το παιχνίδι με την Μπάγερν ήταν κάτι το διαφορετικό, η ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όμως αυτό που προέχει είναι το πρωτάθλημα. Και για να μπορέσει η ΑΕΚ να μείνει σε επαφή με τον τίτλο, πρέπει να κερδίσει την Κυριακή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Μάρκο Λιβάγια που αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Ο Κροάτης θα αγωνιστεί πιθανότατα στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μάνταλο λίγο πιο πίσω. Ο Μπογέ θα είναι αριστερά και στα δεξιά πιθανότατα ο Γκάλο. Από εκεί και έπειτα οι Σιμόες και Άλεφ αναμένεται να βρεθούν στον άξονα, οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος και Χουλτ στην άμυνα και ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν πάντως και οι Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Γιαννιώτας, ενώ στην αποστολή είναι πιθανό να επιστρέψει και ο Χρήστος Αλμπάνης. Αντίθετα εκτός μάχης είναι οι Κλωναρίδης, Οικονόμου, ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Μπακασέτας παρότι χθες προπονήθηκε κανονικά.

Θέλει Γαλανόπουλο η Ρόμα

Οι εμφανίσεις του Κώστα Γαλανόπουλου με την ΑΕΚ έχουν φέρει τον έλληνα μέσο στο μπλοκάκι αρκετών συλλόγων του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ρόμα. Στο ρεπορτάζ του Calciomercato, σημειώνεται πως ο Γαλανόπουλος έχει μπει στην ατζέντα του περίφημου αθλητικού διευθυντή Αλεσαντρο Μόντσι, ενώ οι Ιταλοί πάνε κι ένα βήμα πιο πέρα, βάζοντας στο… deal και τον Εκι Πόνσε που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τους Τζιαλορόσι στην Ενωση. Αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα είναι πως Ρόμα και ΑΕΚ θα μπορούσαν να τα βρουν με μια ανταλλαγή στο τέλος της φετινής σεζόν μεταξύ των δύο παικτών χωρίς να υπάρξει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.

Πρόκειται για ένα σενάριο που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από μεριάς ΑΕΚ, ωστόσο δεν μοιάζει και απίθανο, αν αναλογιστούμε πως η ρήτρα για την αγορά του Πόνσε είναι κοντά στα έξι εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που κάπου εκεί κυμαίνονται και τα χρήματα που αξιώνει η ΑΕΚ για τον Γαλανόπουλο.