Η ανυπομονησία που διέκρινε κανείς χθες στο βλέμμα εκατοντάδων δρομέων έξω από το Ολυμπιακό Κέντρο του Τάε Κβον Ντο, για να πάρουν το νούμερο συμμετοχής τους (περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες των εγκαινίων της έκθεσης Ergo Marathon Expo), ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Αγώνας με συναισθηματική φόρτιση λόγω του ότι σε ένα μέρος της διαδρομής (4 χλμ.) θα ξυπνήσουν τραγικές μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, που στοίχισαν τη ζωή σχεδόν σε 100 συνανθρώπους μας.

Ο περσινός πρωταθλητής του πανελληνίου πρωταθλήματος Κώστας Γκελαούζος δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο, ενώ συγκλόνισε με τη δήλωσή του: «Τα πονεμένα χιλιόμετρα είναι συναισθηματικά δύσκολο, γιατί χάθηκαν τόσοι άνθρωποι».

Ο Μαραθώνιος για πρώτη φορά θα έχει από φέτος και τον δικό του ύμνο (θα ακουστεί λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Κυριακής, λίγα λεπτά πριν από τον τερματισμό του νικητή), τον οποίο συνέθεσε ο δημιουργός Γιώργος Θεοφάνους.