Επειτα από 4 αγωνιστικές στις φάσεις των ομίλων, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ δεν έχει βαθμό. Αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ έπειτα και από τη χθεσινή του ήττα από τη Βίντι έμεινε σε μια φτωχή συγκομιδή (3 β.) που ουσιαστικά δεν του επιτρέπει ιδιαίτερες φιλοδοξίες πρόκρισης. Και η ομάδα του Λουτσέσκου δεν συγκατοικεί με τη Μίλαν και την Μπέτις στο ίδιο γκρουπ. Ανταγωνίζεται την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας και τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Θα έπρεπε να είναι αφεντικό για το δεύτερο εισιτήριο πίσω από εκείνο της Τσέλσι. Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Στο αυτονόητο. Πως για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός παλεύει μόνος του στην Ευρώπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ας του γυρίζει σταθερά η τύχη την πλάτη στις κληρώσεις και όχι μόνο. Παρότι η ομάδα του Μαρτίνς έχει να ανταγωνιστεί την 6η της περσινής La Liga και την 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν, όχι μόνο δεν τα παρατά, αλλά δείχνει αποφασισμένη για μάχη ώς το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εφτασε χθες τους 7 βαθμούς έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε 4 ματς. Είχε 3 νίκες και 1 ισοπαλία στους προκριματικούς με την (3η πέρυσι στην Ελβετία) Λουκέρνη και την (7η στην Premier League) Μπέρνλι.

Μόνο μία ήττα σε οκτώ αναμετρήσεις, και αυτή στο Μιλάνο όπου προηγήθηκε και έβαλε δύσκολα στη Μίλαν ώς το 70′. Καταπληκτική επίδοση. Και ξαναλέμε, με την τύχη μονίμως να γυρίζει την πλάτη στους Πειραιώτες. Ακόμη και χθες. Το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα προέκυψε στη Σεβίλλη με αυτό το 1-1 ανάμεσα στην Μπέτις και τη Μίλαν. Διότι πλέον ο Ολυμπιακός και οι Ιταλοί είναι ισόβαθμοι στους 7 βαθμούς και για να τους περάσει σίγουρα θα πρέπει τελευταία αγωνιστική να τους νικήσει με 2 γκολ διαφορά στο Φάληρο, έπειτα από την 3-1 ήττα του στο Μιλάνο. Μπορεί δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι να φτάσουν στους 10 βαθμούς και να αποκλειστούν! Ναι, τόσο καλά.

Αλλά δεν έχει πια και καμία σημασία. Ο Ολυμπιακός είναι για τα δύσκολα και το αποδεικνύει σταθερά στην Ευρώπη. Μπορεί να μη χρειαστεί νίκη με +2 γκολ επί της Μίλαν. Μπορεί να φτάνει απλά η επικράτηση.

Αρκεί η ομάδα του Μαρτίνς να μη χάσει πια στην έδρα της Μπέτις την επόμενη αγωνιστική.