Με τραγική εμφάνιση (καρμπόν με αυτή στην Τούμπα κόντρα στη Βίντι) ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στην Ουγγαρία (1-0) και δυσκόλεψε αφάνταστα πλέον την υπόθεση πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, πνίγοντας στον Δούναβη το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων του.

Αχρωμος, άοσμος και άγευστος ο Δικέφαλος του Βορρά επιφύλαξε τις χειρότερες εμφανίσεις της σεζόν κόντρα στους Ούγγρους και πλέον αν δεν πάρει τουλάχιστον βαθμό στο Λονδίνο με την Τσέλσι (η οποία έκανε το 4/4 με το 1-0 στη Λευκορωσία) θα ελπίζει μόνο σε τριπλή ισοβαθμία (σε ένα… μίνι πρωτάθλημα) με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι για να διεκδικήσει την πρόκριση στη διαφορά τερμάτων.

Σενάρια

Βέβαια για να φτάσει στο τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα με την ΜΠΑΤΕ να διεκδικεί πρόκριση θα πρέπει πρώτα οι Λευκορώσοι στην 5η αγωνιστική να νικήσουν εντός έδρας εκ νέου τη Βίντι για να την κρατήσουν στους έξι βαθμούς, τους οποίους θα μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ με νίκη την τελευταία αγωνιστική. Διότι αν οι Ούγγροι φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από την έδρα της ΜΠΑΤΕ όλα θα τελειώσουν από την 5η αγωνιστική.

Εκτός φυσικά εάν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φύγει αήττητη από το Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις όπως η χθεσινή δεν μπορεί να υπολογίζει σε κάτι καλό. Λες και οι παίκτες επηρεάστηκαν από την ατάκα του προπονητή τους, ότι «θέλουμε σαν τρελοί το πρωτάθλημα», παραμονές ενός τόσο κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα.

Σε ένα παιχνίδι όπου μέχρι το 50ό λεπτό οι δύο ομάδες είχαν μηδέν τελικές προς την εστία, οι Ούγγροι εκμεταλλεύτηκαν τη μοναδική ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ (σε ένα επιπόλαιο διώξιμο της μπάλας από τον Βέρνμπλουμ, ο οποίος μετά έχασε και τον σκόρερ) και με κεφαλιά-κεραυνό του Μιλάνοφ – από εξαιρετική σέντρα του Βινίσιους – πέτυχαν το μοναδικό γκολ του αγώνα που τους καθιστά φαβορί για να ακολουθήσουν την Τσέλσι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρώτο μέρος η Βίντι είχε 105 πάσες, ενώ ο ΠΑΟΚ πάνω από 240 αλλά ουσιαστικά ανούσιες, καθώς δεν του επέτρεψαν να κάνει την παραμικρή ευκαιρία.

Ούτε γκολ

Το ακόμα πιο άσχημο για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι ότι δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 180 λεπτά απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήταν φόβητρο, κάνοντάς της δώρο τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση. Τον οποίο μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου τον κρατούσε ο ΠΑΟΚ στα χέρια του.

«Εχουμε σαφώς καλύτερη ποιότητα από τον αντίπαλό μας, αλλά αυτός νίκησε και στα δύο παιχνίδια. Μας μπλόκαρε σε όλους τους τομείς και σε δύο παιχνίδια δεν δημιουργήσαμε καθαρή τελική. Είπαμε, μας ενδιαφέρει πολύ το πρωτάθλημα αλλά δεν αδιαφορούμε για την Ευρώπη» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με το χθεσινό 1-0 η Βίντι τερμάτισε ένα αήττητο σερί 11 εκτός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τελευταία ήττα το περσινό 3-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα.

«Οταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες είναι λογικό να έχεις πρόβλημα» τόνισε ο Βέρνμπλουμ, που είχε την πιο ουσιαστική ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

«Πληρώσαμε ακριβά το μοναδικό μας λάθος, ενώ πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή στην επίθεση» τόνισε ο Αλίν Τόσκα βλέποντας την ομάδα του στα τελευταία λεπτά να βιάζεται να φτάσει ανορθόδοξα στην ισοφάριση.

Εφυγαν απογοητευμένοι

Τουλάχιστον 1.300 φίλους του είχε ο ΠΑΟΚ στην Groupama Arena της Βουδαπέστης, μαζί με τους οποίους ήταν και ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι από τη νέα κακή ευρωπαϊκή εμφάνιση της ομάδας.

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτκ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Πάτκαϊ, Μιλάνοφ (57′ Νικόλοφ), Χούζτι (66′ Κόβατς), Σέποβιτς (77′ Χότζιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί (63′ Ακπόμ), Σάκχοφ, Ζαμπά (70′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς, Λημνιός (60′ Μπίσεσβαρ).