Η ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Κορίνθου – Πατρών της Ολυμπίας Οδού επισφράγισε την οριστική αλλαγή σελίδας σε έναν δρόμο που είχε χαρακτηριστεί ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ευρώπη.

Σήμερα οι συνθήκες ασφάλειας και εξυπηρέτησης στην Κορίνθου – Πατρών δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν. Ο νέος αυτοκινητόδρομος διαθέτει τουλάχιστον δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα στη μέση, 29 ανισόπεδους κόμβους που επιτρέπουν ασφαλή σύνδεση με τα τοπικά οδικά δίκτυα, αλλά και ένα ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας και οδικής ασφάλειας, με δύο υπερσύγχρονα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας, τέσσερις Τεχνικές Βάσεις Λειτουργίας και Συντήρησης, 55 οχήματα, 550 άτομα προσωπικό και περισσότερους από 150 εξωτερικούς συνεργάτες και εξειδικευμένους υπεργολάβους.

Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποιεί τακτικά εκπαιδεύσεις του προσωπικού της, ασκήσεις χειμερινής συντήρησης, αλλά και μεγάλης κλίμακας ασκήσεις ετοιμότητας με τη συμμετοχή υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η ΕΜΥ κ.λπ.

Η ανάπτυξη σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, όπως η Ολυμπία Οδός, είναι βασικό προαπαιτούμενο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει η πρώτη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, σημειώνει: «Η ανάγκη ελαχιστοποίησης της πιθανότητας ανθρώπινου σφάλματος παραμένει ζητούμενο, προκειμένου να περιοριστούν τα ατυχήματα. Για τον λόγο αυτόν, σε συνεργασία με φορείς, εθελοντικές ομάδες και Ινστιτούτα όπως το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπως η φιλοξενία και ενημέρωση μαθητών στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητοδρόμου, η δημιουργία εντύπων και ενημερωτικού υλικού».

Υπηρεσία Πρόβλεψης Κυκλοφορίας

Η Ολυμπία Οδός, πιστή στη δέσμευση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση στα ταξίδια μας, και με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών μας δημιούργησε μια καινοτόμο Υπηρεσία Πρόβλεψης της Κυκλοφορίας, προσβάσιμη μέσω του www.olympiaodos.gr.

Με την εφαρμογή αυτή, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν:

Την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια της Ελευσίνας και τα διόδια του Ισθμού (των τελευταίων 15′ της ώρας).

Την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους παραπάνω σταθμούς και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις μέρες (72 ώρες).

Η αποτύπωση είναι  γραφιστική και σημαίνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή).