Ενα κοινό έχουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ: έως το φινάλε του πρώτου γύρου και ενώ έχουμε ήδη συμπληρώσει εννιά αγωνιστικές, πρόκειται να δώσουν τέσσερα από τα έξι παιχνίδια τους εντός έδρας. Ναι, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ.

Αν κάποιος θα ήθελε να ρίξει μια ματιά και να ανιχνεύσει τα «πώς και τα γιατί» του προγράμματος, διαπιστώνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει μάλλον τον ευκολότερο δρόμο να διανύσει μέχρι το φινάλε του μισού της σεζόν. Πάει να πει κανένα ντέρμπι και με εκτός έδρας αγώνες σε Λαμία και Λιβαδειά. Είναι ξεκάθαρο πως οι υπεύθυνοι κάνουν υπολογισμούς και σχεδιάζουν ένα «έξι στα έξι».

Ο Ολυμπιακός σαφέστατα έχει δύσβατη αρχή: το ματς με τον Παναθηναϊκό αύριο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μετά η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι δεν μπορεί να θεωρηθούν άνετα συναπαντήματα. Αλλά αν θέλουν να ξαναβρούν ρυθμό στο Λιμάνι και να διεκδικήσουν τον τίτλο με αυξημένες πιθανότητες, δεν πρέπει να σταματήσουν. Οσο για την ΑΕΚ, μπορεί να θεωρηθεί ματς-κλειδί το αυριανό στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Ατρόμητο, ενώ μακριά από το Λεκανοπέδιο έχει να ταξιδέψει σε Αγρίνιο και Λάρισα.

Ενα άλλο στοιχείο που έχει τη σημασία του είναι το ακόλουθο: σε αυτά τα έξι ματς που απομένουν, οι τρεις ισχυροί έχουν τέσσερις κοινούς αντιπάλους! Την (έκπληξη της σεζόν) Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τη Λαμία και τη Λάρισα. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά και γίνεται ένεκα και του προγράμματος που φέρνει τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει αμέσως μετά τον αντίπαλο της ΑΕΚ.

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τώρα που τελείωσαν οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι τρεις που θέλουν τον τίτλο (όπως και ο Ατρόμητος, ομάδα επίσης στα ψηλά στρώματα, που δεν πρέπει να τη βγάλουμε από το κάδρο) εστιάζουν την προσοχή τους σε ματς που κρύβουν παγίδες. Κάποιες φορές, εκεί είναι τα δυσκολότερα, υπό την έννοια ότι μπαίνεις στους αγώνες με άλλη νοοτροπία και ορισμένες φορές χωρίς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ωστόσο, το πρόγραμμα για όλους προδιαθέτει ώστε να χτίσει κάποιος ένα σημαντικό σερί. Φυσικά με νίκες, προκειμένου να κρατηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Οποια ομάδα το πράξει, όποια καταφέρει να μείνει αλώβητη σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής που θα παίξει ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ασφαλώς και θα αυξήσει τις πιθανότητές της για να χαμογελάσει την άνοιξη. Αλλά μέχρι τότε, τα φώτα πάνε στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Γιατί αυτό το ματς ποτέ δεν χάνει τη λάμψη του!