Προκάλεσε σε πολλούς εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρης και ο Πάκο Ερέρα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «βελούδινο διαζύγιο» μετά (και) την ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς είχαν καλή εικόνα ώς εδώ στο πρωτάθλημα, έχασαν ματς στις λεπτομέρειες (όπως αυτό με τους Ερυθρόλευκους αλλά και με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης), έδειξαν πως ανήκουν σε εκείνη την ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα ακόμη και στην πεντάδα. Γιατί λοιπόν να μην κάνουν λιγάκι υπομονή; Ειδικά τώρα που το πρόγραμμα της ομάδας στρώνει και μάλιστα πάρα πολύ καθώς πέρασε η καταιγίδα των διαδοχικών δύσκολων αποστολών; Η απάντηση είναι λιγάκι σύνθετη. Και ίσως και αρκετά ενδιαφέρουσα. Γιατί φίλοι του Πάκο Ερέρα από την Ισπανία επιμένουν ότι δεν ήθελε μόνο ο Αρης να ολοκληρώσει αυτή τη συνεργασία. Ηθελε και ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος καιρό τώρα άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις. Και για τον τρόπο συνεργασίας του με τη διοίκηση, αλλά και γιατί καταλάβαινε πως μπροστά έρχονται «αναταράξεις». Δεν θέλησε να πει κάτι δημόσια, διότι έστω σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα δέθηκε πολύ με τον κόσμο του Αρη. Στην πραγματικότητα όμως μάλλον ανακουφισμένος ήταν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν και οριστικοποιήθηκε ότι ο κύκλος του στη Θεσσαλονίκη έκλεισε. Μια εμπειρία που κράτησε… τόσο, όσο προκειμένου να μη γίνει δυσάρεστη. Είπε πολλά στους φίλους του, στην πατρίδα. Μένει να δούμε και αν θα επιβεβαιωθούν. Να είστε σίγουροι πως… εάν και εφόσον θα το καταλάβουμε.

Μενέντεθ ο επόμενος

Η απόφαση του Αρη να αποχαιρετήσει τον Πάκο Ερέρα φυσικά έχει «μετάφραση» και στο ρόστερ. Ηδη στις πρώτες συζητήσεις με ατζέντηδες οι Θεσσαλονικείς φαίνονται έτοιμοι να σχηματίσουν λίστα επιλογών για τη θέση του αριστερού μπακ, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει και την πρώτη μεταγραφή τους για τον Ιανουάριο. Ποιος πληρώνει τη νύφη; Ο Αλεξ Μενέντεθ (φωτογραφία) που ήρθε το καλοκαίρι ως προσωπική επιλογή του τέως προπονητή. Λογικά λοιπόν και εκείνος δεν θα αργήσει να συναντήσει στα πάτρια εδάφη τον Ερέρα.

Λύμπε

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν συναντήθηκε μόνο με τον τεχνικό διευθυντή της Λιντς, τον Βίκτορ Ορτα, όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. Δεν πήγε μόνο στην Αγγλία για «ενημέρωση», για να είμαστε πιο ακριβείς. Εκανε μια βόλτα και στη Λισαβόνα για θέματα που αφορούν την ΑΕΚ. Την Ενωση, που ψάχνει πολλά και για πολλούς όπως φαίνεται. Οχι απαραίτητα μόνο για ποδοσφαιριστές ενόψει Ιανουαρίου. Κοιτάζει και άλλα. Ισως και για νωρίτερα από την αλλαγή του χρόνου.

Για τον Καμπετσή

Χτυπούν τηλέφωνα το τελευταίο διάστημα για εκείνον και ας μην παίζει πολύ. Ο λόγος για τον Αργύρη Καμπετσή. Για τον 19χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρό ενδιαφέρον σε «καλή ομάδα» του Βελγίου. Ομάδα από εκείνες που όταν ασχολήθηκε με τη δική μας αγορά δεν… ζημιώθηκε. Η ερώτηση που έχει γίνει για τον νεαρό φορ; Αν υπάρχει «μπάι-άουτ» στο συμβόλαιό του. Και ποιο είναι αυτό…

Γυρίζει πίσω

Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα στην Ουγγαρία για τον Θόδωρο Μπέριο (φωτογραφία). Ο υψηλόσωμος στόπερ είπε «ναι» το καλοκαίρι στην πρόταση της Κισβάρντα αλλά μάλλον ήδη το έχει μετανιώσει, μιας και δεν παίζει σχεδόν καθόλου. Ηδη λοιπόν ακούγεται πως δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο. Οτι στα μισά της σεζόν θα θελήσει να αλλάξει περιβάλλον και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Είτε στον ΠΑΣ, όπου πέρασε μια χαρά για μια ολόκληρη εξαετία, είτε κάπου άλλου στην… επαρχιακή οδό. Ενδιαφέρον υπάρχει ήδη.

Φεύγειι και ο Μύγας

Δεν υπολογίζεται στον Παναιτωλικό από το καλοκαίρι. Και θα είχε αλλάξει ήδη ομάδα, αν οι Αγρινιώτες δεν επέλεγαν να τον κρατήσουν «ανενεργό» προκειμένου να μην τον παραχωρήσουν σε κάποιον ανταγωνιστή τους. Τώρα όμως φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ο Γιώργος Μύγας (φωτογραφία) έχει άλλωστε συμβόλαιο ώς το καλοκαίρι του 2019. Αρα δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει άλλο στο Αγρίνιο. Το καλοκαίρι είχε προτάσεις από Πανιώνιο, ΑΕΛ, Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης ο 24χρονος μπακ. Τώρα;