Εχοντας βγάλει ένα πρόγραμμα – φωτιά σχεδόν με το απόλυτο (8 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες εννέα αγωνιστικές) ο ΠΑΟΚ πλέον μπαίνει σε μια τροχιά πιο βατών αγώνων, που με λίγη προσοχή μπορεί να του δώσουν την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές του για τον τίτλο.

Για παράδειγμα στις δύο επόμενες αγωνιστικές φιλοξενεί τον Παναιτωλικό την Κυριακή και την Ξάνθη μετά τη διακοπή για την εθνική ομάδα, όταν στο ίδιο διάστημα ο δεύτερος Ατρόμητος παίζει εκτός έδρας με την ΑΕΚ (κεκλεισμένων των θυρών) και εντός με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Ερυθρόλευκοι έχουν επίσης (την Κυριακή) το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον Πειραιά και η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μετά τη διακοπή.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια (Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λάρισα και Γιάννινα) και δύο εκτός (σε Λαμία και Λεβαδειακό) που είναι σαφώς πιο βατά όταν έχει περάσει νικηφόρα από έδρες όπως του Ολυμπιακού, του Αρη, του Πανιωνίου αλλά και του ΟΦΗ.

Μάλιστα πριν ο ΠΑΟΚ έρθει στην Αθήνα (19η αγωνιστική) για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα έχει δώσει άλλα δύο παιχνίδια στην έδρα του κολλητά με Πανιώνιο και ΟΦΗ και ένα νωρίτερα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αρα στο σύνολο έχει έξι εντός έδρας αγώνες και τρεις εκτός μέχρι το πιο δύσκολο κρας τεστ του δεύτερου γύρου στο ντέρμπι Δικεφάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν που ο Δικέφαλος πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα (1975-76) με 16 ομάδες και τότε όπως τώρα, στις 30 αγωνιστικές είχε 21 νίκες, 7 ισοπαλίες (οι 3 στην Τούμπα) και μόλις 2 ήττες μια στα Γιάννινα (2-0) και μια από τον Ατρόμητο στην Τούμπα (1-2).

Στο δεύτερο πρωτάθλημά του την περίοδο 1984-85 και πάλι σε διοργάνωση 16 ομάδων ο Δικέφαλος είχε 19 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Με τη μόνη διαφορά ότι τότε κράτησε το αήττητο στην έδρα του χάνοντας μόνο εκτός έδρας (3-0 από τον Αρη, 3-1 από τον ΟΦΗ και 2-1 από τον Ολυμπιακό) και στη Θεσσαλονίκη είχε παραχωρήσει τέσσερις ισοπαλίες.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει την παραμικρή απώλεια στην έδρα του, έχοντας μάλιστα νικήσει τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και θα περιμένει εκεί στον δεύτερο γύρο Ολυμπιακό και Αρη. Ομως η ευκαιρία του είναι τώρα μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ που μπορεί να αυξήσει τη διαφορά.

Καμπανάκια

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που τρέμει πιθανό εφησυχασμό, δεν σταματάει λεπτό να επισημαίνει στους παίκτες του πόση προσοχή θέλουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια και μάλιστα είναι εύκολο να τους πείσει απλά θυμίζοντας τον αγώνα με τη Βίντι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έκανε με διαφορά τη χειρότερή του εμφάνιση στη χρονιά και έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια ένα παιχνίδι που θα του είχε δώσει μεγάλο πλεονέκτημα.

Επίσης σε αυτή τη σειρά αγώνων που έρχονται θα προστεθούν και τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου, εκτός έδρας με τον Εργοτέλη και τον Αήττητο Σπάτων, τα οποία μπορεί να μοιάζουν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα για να ολοκληρωθεί ο όμιλος, όμως οι κυπελλούχοι Ελλάδας θέλουν να εξασφαλίσουν πρώτα απ’ όλα και μαθηματικά την πρόκριση και μετά την πρωτιά στον όμιλο στον οποίο είναι επίσης ο Αρης.

Ο ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου είναι βέβαιο πως σε αυτή τη σειρά αγώνων θα προσπαθήσει να φρεσκάρει και παίκτες (μην ξεχνάμε ότι έχει και αυτός αρκετούς διεθνείς) αξιοποιώντας το βάθος του ρόστερ του και περισσότερο ίσως στους αγώνες της Τούμπας.