Σε τρία διαφορετικά δικονομικά επίπεδα κινείται η αντίδραση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που φέρουν ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση της Νovartis τον σύζυγό της, ο οποίος είναι στρατιωτικός γιατρός.
Η εισαγγελική λειτουργός, μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε κατά της διαδόχου της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων συναδέλφων της, όπως έγινε γνωστό, από κοινού με τον σύζυγό της έχουν προχωρήσει και στην υποβολή αίτησης εξαίρεσης. Η αίτηση στρέφεται κατά των τριών συναδέλφων της, ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί σε βάρος τους και πειθαρχική αναφορά.
Η ΔΙΑΡΡΟΗ. Ολες οι κινήσεις αυτές συνδέονται με τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της που εμφανίζεται ως αποδέκτης εμβάσματος από τη Novartis, ενώ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Με την υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης ουσιαστικά παγώνει η έρευνα σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του συζύγου της Ελένης Ράικου. Ωστόσο, το κώλυμα αυτό είναι προσωρινό και αναμένεται να κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Παράλληλα, στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της Ελένης Ράικου εις βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis. Επίσης, ο σύζυγος της εισαγγελέως έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις συναδέλφους της που υπηρετούν στην Εισαγγελία Διαφθοράς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα των δικονομικών μέσων άμυνας της Ράικου και του συζύγου της θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστικά όργανα. Για κάποια από αυτά τα μέσα η κρίση θα είναι σύντομη, ενώ για άλλα η πορεία προβλέπεται να είναι μακρά.