Σούπερ κλάσικο, σούπερ τελικός, σούπερ αγώνας. Με καθυστέρηση 24 ωρών λόγω της καταιγίδας που έπληξε το Μπουένος Αϊρες το Σάββατο, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ ήρθαν ισόπαλες 2-2 ύστερα από μια συναρπαστική αναμέτρηση στο Μπομπονέρα που δικαιολόγησε απόλυτα τη φήμη του αγώνα.

Ανατροπή σκορ, καταπληκτικά γκολ, ένταση, φανατισμός αποτέλεσαν τα στοιχεία του πρώτου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στην έδρα της Ρίβερ, το Μονουμεντάλ, στις 24 Νοεμβρίου.

Η Μπόκα προηγήθηκε στο 34′ με τον Ραμόν βάζοντας φωτιά στο Μπομπονέρα, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε η Ρίβερ με τον Πράτο.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μπενεντέτο που μπήκε αλλαγή έδωσε  εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 61′ αυτογκόλ του Ισκουιέρδος έφερε στα ίσα το σούπερ κλάσικο. Ο Μπενεντέτο έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 89′, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρμάνι αλλά τον νίκησε ο τερματοφύλακας της Ρίβερ.

Το σούπερ κλάσικο ξεκίνησε με 23 ώρες καθυστέρηση λόγω της έντονης βροχόπτωσης που μετέτρεψε σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο του Μπομπονέρα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία έριξε 93 χιλιοστά βροχής, όταν όλο τον υπόλοιπο χρόνο είχε 90 χιλιοστά.

Πιθανόν οι άσχημες καιρικές συνθήκες να ευθύνονται για το αυτοκινητικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις οπαδούς της Μπόκα, οι οποίοι ταξίδευαν από την πόλη Ρόουσον της Παταγονίας στο Μπουένος Αϊρες για να δουν τον τελικό.

Οι χαμένοι της αναβολής

Η αναβολή έγινε αφορμή να χάσει τον αγώνα ο Ιάπωνας Ισάμου Κάτο, φανατικός οπαδός της Μπόκα. Για να φτάσει στο Μπουένος Αϊρες από τη Σαϊτάμα ο Κάτο ταξίδεψε 33 ώρες. Παρέμεινε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής για 24 ώρες και χωρίς να δει τον τελικό για τον οποίον έζησε μια μικρή οδύσσεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του γιατί έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά.

Η ιστορία του έγινε viral στα social media μετά τις αναρτήσεις του στο Twitter. Εγινε γνωστό μεταξύ άλλων πως ο 31 ετών Ισάμου είναι ίσως ο πιο φανατικός οπαδός της Μπόκα στην Ιαπωνία και έχει ζητήσει όταν πεθάνει να τον θάψουν με ένα πανί που θα φέρει τα χρώματα της ομάδας: το μπλε και το χρυσαφί.Οπαδός της Μπόκα έγινε στα 12 του χρόνια όταν την παρακολούθησε από την τηλεόραση να κατακτά το Διηπειρωτικό Κύπελλο κι αυτή ήταν η ένατη φορά που ταξίδεψε στο Μπουένος Αϊρες για να δει αγώνα της στο Μπομπονέρα.

Ο Ισάμου πάντως δεν απογοητεύτηκε και ανανέωσε το ραντεβού με την αγαπημένη του ομάδα για το Ντουμπάι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Οπως δεν ήταν ο μοναδικός που ταξίδεψε από την άλλη άκρη του κόσμου για τον αγώνα. Ο Ντένις Ντάντο, γιος Αργεντινών που ζει στο Σίνδεϊ έκανε το ταξίδι στο Μπουένος Αϊρες πληρώνοντας 3.500 δολάρια.

Αλλοι πάλι έφυγαν από το Μπουένος Αϊρες για να δουν τον αγώνα.

Πρόκειται για τέσσερις ορθόδοξους Εβραίους που λόγω Σαββάτου που ήταν προγραμματισμένος ο τελικός δεν μπορούσαν να τον παρακολουθήσουν στην τηλεόραση. Γι’ αυτό ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη, που λόγω διαφοράς ώρας (θα είχε νυχτώσει) θα μπορούσαν να δουν τον τελικό. Ωστόσο η αναμέτρηση αναβλήθηκε.