Σε κατάσταση κρίσης και μάλιστα μεγάλης δείχνει να έχει μπει από χθες η ΑΕΚ, καθώς η ήττα από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ έκανε τα σύννεφα πάνω από τα Σπάτα να πυκνώσουν, με την γκρίνια να είναι πλέον το κυρίαρχο στοιχείο στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων. Ο Δικέφαλος «έσπασε» τα δοκάρια, καταγράφοντας τρία συνολικά και είδε την μπάλα να τον τιμωρεί, με τον Ατρόμητο να βρίσκει δύο γκολ στο φινάλε του αγώνα και να φεύγει από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο (0-2).

Η ομάδα του Περιστερίου επιβεβαίωσε πως έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ, μιας και την είχε κερδίσει και πέρυσι στο Στάδιο.

Η φετινή νίκη ωστόσο του Ατρομήτου έρχεται να πληγώσει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ, που πλέον μένει πολύ πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος και δείχνει να βρίσκεται στα… σχοινιά.

Οι Κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν στο άδειο λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στην ομάδα ΟΑΚΑ με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπάγερν. Ο Ουζουνίδης άφησε εκτός τους Πόνσε, Γαλανόπουλο, Τσιγκρίνσκι, έδωσε φανέλα βασικού στον Μπακασέτα και τοποθέτησε τον Μάνταλο πίσω από τον Λιβάγια.

Αμυντικό σχέδιο

Ο Ατρόμητος από την άλλη παρουσιάστηκε με ένα φουλ αμυντικογενές σχήμα, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΑΕΚ σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Κάτι που κατάφερε σε έναν βαθμό. Η Ενωση μπορεί να μην ήταν καταιγιστική, αλλά έστω και με δυσκολία έφτανε στην περιοχή του Μέγερι. Ωστόσο, δεν μπορούσε να νικήσει και τα… δοκάρια, τα οποία σημάδεψε τρεις φορές! Δύο με τους Μάνταλο, Μπακάκη στο πρώτο ημίχρονο και μία με τον Μπακασέτα στην επανάληψη!

Οσο κυλούσε ο χρόνος ο Ουζουνίδης άρχισε να ρισκάρει όλο και περισσότερο. Ο Ατρόμητος συνέχιζε να έχει έναν παθητικό ρόλο στο ματς, με την ΑΕΚ ωστόσο να αδυνατεί να το εκμεταλλευτεί και να φτάσει σε γκολ.

 Ο τεχνικός της Ενωσης έριξε στο ματς τους Πόνσε, Γιαννιώτα και Γκάλο, με την ΑΕΚ στο τελευταίο διάστημα του ματς να τα παίζει πλέον όλα για όλα.

Ομως, αντί να βρει μέσω αυτής της πίεσης τη λύση που αναζητούσε, το γκολ το πέτυχε ο Ατρόμητος. Δις μάλιστα. Στο 88′ ο Ρισβάνης νίκησε τους πάντες και με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κουλούρης σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων, νικώντας με πλασέ  τον Μπάρκα.

Κάπως έτσι ο Ατρόμητος αναρριχήθηκε ακόμα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ μπαίνει σε μια βαθιά περίοδο κρίσης. Κατά την οποία κανείς δεν ξέρει τι θέματα μπορεί να προκύψουν στις τάξεις της Ενωσης. Μιας και πλέον τα περιθώρια δείχνουν να έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του, αναφορικά με την μάχη του τίτλου.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης (65′ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ (76′ Γιαννιώτας), Μπακασέτας, Μάνταλος, Μπογέ (57′ Πόνσε), Λιβάγια.

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 4-1-4-1): Μέγερι, Κιβρακίδης (86′ Καρασαλίδης), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπρούνο, Μπουζούλατζιτς, Ουγκράι (65΄ Ενσικουλού), Σάκιτς, Κουλούρης (90’+ Μούζακιτς)

Oυζουνίδης: «Δεν έχουμε σκοπό να τα παρατήσουμε»

Η ήττα από τον Ατρόμητο έβαλε σε μπελάδες την ΑΕΚ, ωστόσο σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη η Ενωση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου σημειώνει παράλληλα πως δεν αισθάνεται πίεση για τη θέση του.

«Τώρα πρέπει να βγάλουμε εγωισμό. Μόνο εμείς μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Είμαστε στεναχωρημένοι, υπάρχει απογοήτευση, όμως δεν έχουμε σκοπό να τα παρατήσουμε. Θα παλέψουμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει πίκρα, όμως δεν αισθανόμαστε πίεση. Ούτε η ομάδα ούτε εγώ προσωπικά. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και πώς να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και μας έφεραν σε αυτή τη θέση» είπε μεταξύ άλλων ο Ουζουνίδης.

Ο Νταμίρ Κάναντι στάθηκε στην υπομονή και την πίστη που έδειξε η ομάδα του στο γήπεδο, με τον τεχνικό του Ατρομήτου να αναγνωρίζει πάντως πως χρειάστηκε και η συμβολή της τύχης, ώστε να έρθει αυτή η νίκη για τον σύλλογο του Περιστερίου.

«Πιστέψαμε πολύ στη στημένη φάση για να κάνουμε το 0-1 και μετά στην αντεπίθεση ήρθε και το 0-2 και χαρήκαμε πολύ για αυτή τη νίκη. Ασφαλώς είχαμε και τη βοήθεια της τύχης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο τα καταφέραμε καλύτερα, δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να μας απειλήσει. Νομίζω όμως ότι δουλέψαμε πάρα πολύ στην τακτική για να είμαστε βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Την τύχη πάντα τη χρειάζεσαι και ειδικά όταν παίζεις με την πρωταθλήτρια» είπε ο Κάναντι.

Ενταση με τον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ μπορεί να διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο δεν υστέρησε σε ένταση. Τα πνεύματα στις εξέδρες επισήμων αλλά και στους πάγκους ήταν τεταμένα και μάλιστα στο φινάλε του ματς λίγο έλειψε να υπάρξουν παρατράγουδα, αφού ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, διαπληκτίστηκε με φίλους της ΑΕΚ! Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιοι οπαδοί της Ενωσης επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο του Ατρομήτου, κατηγορώντας τον για… φιλικές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Σπανός απάντησε με τη  φράση «και εσείς με δανεικούς πήρατε πέρυσι πρωτάθλημα» και κάπου εκεί τα πράγματα λίγο έλειψε να ξεφύγουν. Τελικώς, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου αποχώρησε από το γήπεδο, δεχόμενος ωστόσο λεκτική επίθεση από λίγους φίλους της ΑΕΚ, ακόμα και κατά την είσοδό του στο αυτοκίνητό του.

Ο Mπακασέτας

Τη δική του θέση για κάποιες συκοφαντίες που είχαν ακουστεί προς το πρόσωπό του εξέφρασε χθες ο Τάσος Μπακασέτας. Ο διεθνής άσος της ΑΕΚ μίλησε μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και υποστήριξε: «Δεν θέλω να μιλήσω σκληρά. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να μιλήσω σκληρά. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι, γιατί εγώ έτσι τους θεωρώ, δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς, που προσπάθησαν να βάλουν μια μαύρη σελίδα στο όνομά μου, κάτι που δεν έχω επιτρέψει ποτέ. Ολα αυτά με κάνουν πιο δυνατό. Με κάνουν σκληρότερο άνθρωπο και πιο δυνατό για να τα αντιμετωπίσω».