Η Μπέτις έβαλε «φωτιά» στη La Liga νικώντας 4-3 την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Η ομάδα του Κίκι Σετιέν έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και απείλησε περισσότερες φορές απ’ ό,τι απειλήθηκε. Η άμυνα των Μπλαουγκράνα δέχτηκε πολλές επιθέσεις, με την Μπέτις να έχει συνολικά 15 τελικές (οι οκτώ στην εστία)!

Είναι η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου από το 2016 (Αλαβές), ενώ είχε να δεχτεί τέσσερα γκολ από το 2003 και τη Λα Κορούνια.

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε, πέτυχε δύο γκολ, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά. Το δεύτερο μάλιστα σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ «χτύπησε» στα ίσια την Μπαρτσελόνα στο σπίτι της. Την κοίταξε στα μάτια και την αιφνιδίασε καθώς στο 34′ είχε πετύχει ήδη δύο γκολ (Τζούνιορ και Χοακίν). Με κινητήριο μοχλό τον Λο Σέλσο και τον Τέγιο να κάνει εξαιρετική δουλειά, οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να εκθέτουν συνεχώς την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κάθε φορά που μείωνε «πληγωνόταν» από τα δικά της λάθη. Οταν ο Μέσι μείωσε με πέναλτι σε 2-1 (68′), ακολούθησε το λάθος του Τερ Στέγκεν που έφερε το γκολ του Λο Σέλσο (71′). Δύο λεπτά μετά το 3-2 από τον Βιδάλ ήρθε η κόκκινη στον Ράκιτιτς και ακολούθησε το 4-2 από τον Κανάλες (83′). Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα πήρε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στο Λο Σέλσο και θα χάσει το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης την επόμενη αγωνιστική.

«Μας έλειψε η φρεσκάδα»

«Αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τέσσερα γκολ στο γήπεδό μας» σχολίασε ο Αρτούρο Βιδάλ. «Είχαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτή η νίκη είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά. Νομίζω ότι στους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο άρεσε αυτό που είδαν» είπε ο Σετιέν.

«Μας έλειψε η φρεσκάδα και πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα» υποστήριξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Ημασταν χαλαροί σε κάποια σημεία και αυτό το πληρώσαμε όπως συνέβη και στο παιχνίδι με την Ιντερ στο Μιλάνο. Δεχτήκαμε και πάλι πολλές φάσεις στην εστία μας».

Η Μπιλμπάο απείλησε με ήττα την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, όμως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή στο τέλος με Ροδρίγο και Γοδίν για να πάρει τη νίκη (3-2) στις καθυστερήσεις. Η ομάδα πάντως που κλέβει την παράσταση έως τώρα είναι η Αλαβές, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Ουέσκα (2-1) και είναι στη δεύτερη θέση, μόλις έναν βαθμό πίσω από την Μπαρτσελόνα! Θυμίζουμε ότι πριν από έναν μήνα η Αλαβές είχε νικήσει και τη Ρεάλ. Νίκη – ανάσα (μόλις η δεύτερη φετινή) για τη Βαλένθια, καθώς με πέναλτι του Παρέχο επικράτησε 1-0 στην έδρα της Χετάφε.