«Οι παίκτες μου ήταν πολεμιστές, αλλά η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς πρώτη φορά φέτος είχε τόσο έντονα παράπονα από τη διαιτησία και είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στις δηλώσεις μέσα στο γήπεδο ζήτησε λίγο χρόνο για να μη μιλήσει εν θερμώ, όπως είπε.

Αργότερα αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου: «Τέτοια ματς μπορούν να προσφέρουν κάτι ωραίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως βλέπουμε πράγματα που το διακινδυνεύουν αυτό. Εγιναν πολλά διαιτητικά λάθη. Είδα και το βίντεο και προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο διαιτητής πήρε αυτές τις αποφάσεις στο 47′, στο 65′, αλλά και στο 83′ και το 84′. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις. Δεν περιμέναμε με ξένους ρέφερι κάτι τέτοιο, εννοείται πως ήρθαν επειδή είναι διαιτητές έτοιμοι για τέτοια ματς. Το να γίνεται κάτι τέτοιο από ξένους διαιτητές με αυτόν τον τρόπο είναι κάπως. Οι παίκτες στα αποδυτήρια είναι απογοητευμένοι. Τα δώσανε όλα, προσπάθησαν μέχρι τέλους και ο κόσμος κουράστηκε, βοηθώντας την ομάδα μέχρι τέλους. Υπάρχει θυμός αυτήν τη στιγμή. Παρατηρώ τι συνέβη και αναρωτιέμαι γιατί συνέβη αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά και στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτές τις φάσεις που προανέφερε (εννοώντας το γκολ που δεν μέτρησε του Χριστοδουλόπουλου και στη συνέχεια περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησε η ομάδα του σε ανατροπή Ποντένσε, χέρι Μακέντα και χέρι Χατζηγιοβάνη).

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας ξένος διαιτητής παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε τόσο σκληρά από την αρχή, δεν έδινε κάρτες. Ηταν προετοιμασμένος για να δει ένα τέτοιο παιχνίδι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε αυτές τις αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δώσαμε και την ψυχή μας κόντρα σε μια ομάδα που δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο επιθετικά και έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ημασταν οι καλύτεροι και στα δύο αυτά παιχνίδια, αλλά δεν νικήσαμε. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι τέλους» κατέληξε ο πορτογάλος τεχνικός.

Πικρία για την ισοφάριση

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του, αλλά ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για το αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα περίεργο άθλημα όπου δεν μπορείς να μιλάς για δικαιοσύνη αλλά για αποτελεσματικότητα, και είδατε τι έγινε στο ΑΕΚ – Ατρόμητος το απόγευμα. Με τρία δοκάρια η γηπεδούχος έχασε 2-0 στο φινάλε. Μπορεί να μας μένει η πίκρα για το γεγονός ότι ισοφαριστήκαμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που κρατάει τη μαχητικότητα των παικτών του, αλλά θέλει να ξεχάσει γρήγορα το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια.

«Σαφώς και κρατάμε τη μαχητικότητά μας και την οργάνωσή μας σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού κοντά στην εστία μας. Ομως την ίδια στιγμή κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας με την μπάλα στα πόδια. Με στενοχώρησαν οι παίκτες μου γιατί δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας ακόμα και όταν παίζουμε τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Πουλάγαμε εύκολα την μπάλα, αλλά αυτά τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο 20λεπτο παίζαμε ουσιαστικά με εννέα παίκτες, καθώς ο Μουνιέ είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και ο Μακέντα ένιωσε ένα σφίξιμο» είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Ο Δώνης στάθηκε ιδιαίτερα και στην απόδοση του νεαρού κίπερ Κώστα Κότσαρη.

«Εδειξε σε ετοιμότητα, αν και μπήκε αναγκαστικά και παγωμένος στο παιχνίδι, ενώ είχε πολύ καλή συμπεριφορά κάτω από τα δοκάρια. Ολα τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά και μεταξύ αυτών είναι και ο Κωνσταντίνος».Οι Πράσινοι είχαν παράπονα (σύμφωνα με επίσημη θέση της ΠΑΕ) για δύο θέματα, όπως έλεγαν. Το πρώτο είναι ότι ο Ολυμπιακός στην αλλαγή του Διούδη ζητούσε επίμονα να γίνει η αλλαγή και το δεύτερο ότι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση από τους Ερυθρόλευκους προς τη Λίγκα ή τους ανθρώπους του Τριφυλλιού παραβιάστηκε το πρωτόκολλο και μίλησε πρώτος ο τεχνικός των γηπεδούχων Πέδρο Μαρτίνς και στη συνέχεια ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό Γιώργος Δώνης.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Εξέπνευσε ο φίλαθλος του Ολυμπιακού που κατέρρευσε στο γήπεδο

Απίστευτη τραγωδία στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, από εκείνες που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους. Ενας φίλαθλος του Ολυμπιακού «έφυγε» έτσι ξαφνικά, σκορπώντας τη θλίψη στο πανελλήνιο. Εχασε τη ζωή του λίγο μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι. Πρόκειται για τον Γιάννη Δημάρχου, όπως επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ πιστοποιώντας το θλιβερό γεγονός. Ο φίλαθλος του Ολυμπιακού κατέρρευσε στις κερκίδες του γηπέδου από την πίεση και την ένταση των τελευταίων λεπτών της αναμέτρησης. Γρήγορα κινητοποιήθηκαν οι πάντες για να βοηθήσουν, με τον γιατρό του Ολυμπιακού να σπεύδει στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Εκεί έσπευσαν αμέσως και οι άντρες του ΕΚΑΒ. Ζητήθηκε άμεσα φορείο προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου έφτασε λίγο μετά τις 22.20. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Ολυμπιακός είχε τη βαριά υποχρέωση να ενημερώσει επίσημα, επιβεβαιώνοντας το δράμα. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, πενθεί για τον χαμό του φιλάθλου μας Γιάννη Δημάρχου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια του αποψινού αγώνα» ανέφεραν οι Ερυθρόλευκοι στην ανακοίνωσή τους.