Εφτασε μέχρι και να σκεφτεί να τα παρατήσει πριν από λίγα χρόνια, αλλά με την παρότρυνση του πατέρα και προπονητή της Μάξιμου Χατζηλιάδη, η ωραία Ελένη του καράτε όχι μόνο παρέμεινε στο άθλημα που αγαπάει, αλλά το Σάββατο στέφτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της παγκόσμια πρωταθλήτρια σηκώνοντας στον ουρανό όλη την Ελλάδα, αλλά και την όμορφη Κατερίνη από όπου κατάγεται.

Η 22χρονη Ελενα Χατζηλιάδη επικράτησε στον τελικό της κατηγορίας των +68 κ. Kumite με 3-0 της Γιαπωνέζας Αγιούμι Ουεκούζα, παίρνοντας και θριαμβευτική ρεβάνς για την ήττα της με 2-0 τότε, στον αντίστοιχο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λιντζ στην Αυστρία πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για σπουδαία επιτυχία της πρωταθλήτριάς μας, που έρχεται μάλιστα σε μια ιδανική στιγμή, καθώς το καράτε μπαίνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων σε δύο χρόνια στο Τόκιο!

Πρόσφατα είχε κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνας, ενώ πλέον συμπλήρωσε όλα τα χρώματα στα μετάλλια από παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού είχε κατακτήσει και το χάλκινο στη διοργάνωση του Παρισιού το 2012.

Εχοντας σπουδάσει φυσικοθεραπεία, δούλευε στο εξωτερικό πάνω σε αυτόν τον τομέα για να τα φέρνει βόλτα, αλλά ευτυχώς με το που μπήκε το καράτε στο ολυμπιακό πρόγραμμα βρήκε χορηγό μέσω του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου και του προγράμματος Υιοθετήστε έναν αθλητή και έτσι επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να προπονείται με αποκορύφωμα αυτή την επιτυχία.

Η διεθνής ομοσπονδία την είχε αναφέρει ως μια από τις σταρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Μαδρίτη.

Η ίδια θεωρεί ότι χρωστάει τα πάντα στον πατέρα της, και θεωρεί τον εαυτό της ευλογημένο που είναι και προπονητής της, σε μια παρόμοια περίπτωση σαν της Αννας Κορακάκη.