Μια νίκη που μοιάζει με βάλσαμο πέτυχε η Λάρισα επί του ΠΑΣ, καθώς η ομάδα της Θεσσαλίας κατάφερε να πάρει μια σημαντική βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής και να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Η ΑΕΛ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι με τα Γιάννινα, φτάνοντας με άνεση σε αυτό το 2-0. Σε ένα ματς που απέδωσε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και έχασε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Από την άλλη ο ΠΑΣ παρουσίασε ξανά τα γνωστά προβλήματα στην αμυντική του γραμμή, που έγιναν εντονότερα από το 48′, όταν λόγω της αποβολής του Τσικάρσκι με δεύτερη κίτρινη έμεινε και με παίκτη λιγότερο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο αγώνας μετατράπηκε σε έναν μονόλογο των γηπεδούχων που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές. Πρώτα με τον Γκόλια και στη συνέχεια με τον συνήθη ύποπτο Ντέλετιτς.

Τα Γιάννινα δεν είχαν κάποια απάντηση στα γκολ της θεσσαλικής ομάδας, με το σύνολο του Γιάννη Πετράκη να μένει σε έναν παθητικό ρόλο. Χωρίς να βρίσκει αντίδραση, όντας και αποδεκατισμένο από τις πολλές απουσίες.

Κάπως έτσι οι Βυσσινί έφτασαν στους έντεκα βαθμούς στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που ο ΠΑΣ έμεινε στους επτά και συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση… κρίσης. Με τα αποτελέσματά του, ειδικά μακριά από την έδρα του, να παραμένουν απογοητευτικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λάρισας επί του ΠΑΣ, ως γηπεδούχος, από το 1991, ενώ παράλληλα η ομάδα του Φέστα κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά δύο γκολ σε κάποιο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν.

 

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Νούνιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας (72′ Γρομητσάρης), Χούμπτσεβ, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (65′ Πίτι), Ντέλετιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Γιάκος, Παμλίδης, Λουκίνας (61′ Ξύδας).