Ενα τρίλεπτο όχι στο καλό του ημίχρονο πάντως (το πρώτο όπου έχασε σημαντικές ευκαιρίες) ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει – λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ – στην ευχάριστη μοναξιά της κορυφής με το 2-1 επί του Παναιτωλικού στην Τούμπα.

Το αυτογκόλ του Μαρινάκη (η μπάλα βρήκε στην πλάτη του μετά την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 63′ από τη σέντρα του Λημνιού, καταλήγοντας στην εστία του Κυριακίδη) και το εύκολο… ριμπάουντ του Ακπόμ (που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στο 66′ μετά την τρομερή βολίδα του Σάκφοφ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων) ήταν αρκετά για να πάρει τους τρεις βαθμούς ο κυπελλούχος Ελλάδας.

Σε ένα παιχνίδι που μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά το τελείωσε με πίεση, μετά τη μείωση του σκορ από τον Καμαρά (2-1 στο 71′) που αξιοποίησε την ασίστ του Μάζουρεκ.

Το πιο σημαντικό για την ομάδα του Δικεφάλου ήταν το γεγονός ότι οι παίκτες του έβγαλαν αντίδραση μετά την τραγική εμφάνιση στην Ουγγαρία με τη Βίντι, λες και έχουν καταλάβει και αυτοί την «ψύχωση» για το πρωτάθλημα που λέει συχνά ο προπονητής τους.

«Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις αυτές, είναι διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετική διοργάνωση, διαφορετική κατάσταση, τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης, διαφορετικοί παίκτες με διαφορετική εμπειρία μπροστά σου και δεν θα το συγκρίνω» απάντησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ακριβώς σε επισήμανση για τη διαφορά της εικόνας της ομάδας του από Πέμπτη σε Κυριακή.

Θέμα αντίδρασης

«Απλά ήταν ένα παιχνίδι την Πέμπτη στο οποίο δεν μπορέσαμε να βρούμε τον τρόπο για να φτάσουμε προς την εστία του αντιπάλου, ενώ ο αντίπαλός μας έφτασε δύο φορές στα δύο παιχνίδια και σκόραρε… τρεις. Εδώ τώρα δεν ήταν θέμα αντίδρασης, αλλά παλέψαμε για τους τρεις βαθμούς, λαμβάνοντας και τα αποτελέσματα τα οποία υπήρχαν σε αυτή την αγωνιστική, και πιστεύω ότι η ομάδα έπαιξε με πολλή ενέργεια, θέληση, και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το παιχνίδι. Το οποίο ήταν για τρία γκολ διαφορά και βρεθήκαμε στο τέλος να έχουμε και λίγο άγχος από τη μείωση του σκορ. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, ένα γκολ, μια ενέργεια» αποφάνθηκε ο κόουτς του Δικεφάλου, που για πρώτη φορά φέτος δεν είχε στη διάθεσή του τους δύο ακραίους μπακ της ομάδας του. Χωρίς τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος, από τους οποίους πολλές φορές ξεκινάει η επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Σαφώς οι Τόσκα και Κίτσιου που τους αντικατέστησαν προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως δεν μπόρεσαν να καλύψουν ποιοτικά το κενό τους.

«Είναι μεγάλη υπόθεση να παίζω μαζί με τον Πρίγιοβιτς που είναι πολύ καλός παίκτης» τόνισε ο βρετανός επιθετικός Ακπόμ που έκανε σεφτέ στα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καθώς το τέρμα που είχε πετύχει στη Νέα Σμύρνη κακώς δεν είχε μετρήσει.

«Κρατάω την αντίδραση των παικτών μου μετά τα γκολ που ήταν πολύ καλή αν και στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε μεγάλη πίεση» τόνισε ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Τραϊανός Δέλλας που είδε τον τερματοφύλακά του Κυριακίδη να κάνει «παπάδες» στο πρώτο ημίχρονο (κορυφαία επέμβαση στην κεφαλιά του Πέλκα στο 16′ και στην προβολή του Σάκχοφ στο 44′).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (84′ Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (71′ Μαουρίσιο), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (56′ Ακπομ), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Αργκους (85′ Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (73′ Ρότσα), Καμαράκ, Μάζουρεκ.