Το συμπέρασμα ήταν ομόφωνο: το Klassiker ήταν ένα «τρελό παιχνίδι». Συναρπαστικό, με απρόσμενη εξέλιξη, εντυπωσιακά γκολ και με σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια με σκορ 3-2 απέναντι στην Μπάγερν, την οποία άφησε πίσω της επτά βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα. Ποτέ στο παρελθόν οι Βαυαροί δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν τέτοια διαφορά. Το χειρότερο, άνοιξε η συζήτηση για το τέλος του κύκλου της ομάδας που κυριάρχησε την τελευταία εξαετία στην Μπουντεσλίγκα, ενώ ο Ούλι Χένες προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι.

Ηταν ένα δύσκολο απόγευμα στη Βεστφαλία για την Μπάγερν, αλλά κυρίως για την ηγεσία της, τον πρόεδρο Ούλι Χένες και τον διευθύνοντα σύμβουλο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Η Μπάγερν ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με τον Λεβαντόφσκι. Ο Χένες δεν συγκράτησε τη χαρά του, πετάχτηκε από τη θέση του και πανηγύρισε έξαλλα. Για κάποιους από την εξέδρα η κίνηση του Χένες ισοδυναμούσε με χρέος που έπρεπε να αποπληρωθεί.

Στην επανάληψη το πάνω χέρι το είχε η Ντόρτμουντ, που κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα με πέναλτι του Μάρκο Ρόις το οποίος κέρδισε ο ίδιος από τον Νόιερ. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν διευκρίνισε στις δηλώσεις του πως ο Ρόις ήταν αυτός που έπεσε πάνω του και τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα.

Σε ένα ματς το οποίο η  «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» χαρακτήρισε «Rock ‘n’ Roll» ο Λεβαντόφσκι έδωσε σχεδόν αμέσως εκ νέου το προβάδισμα. Για να ακολουθήσει μια καταιγίδα επιθέσεων και χαμένων ευκαιριών από τους Βεστφαλούς. Τελικά ο Ρόις που έχασε τα άχαστα ισοφάρισε με ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Φαβρ έριξε στο ντέρμπι τον κρυφό του άσο, τον Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος αφού έχασε κι αυτός γκολ που δεν χάνεται, στο τέλος εκτέλεσε τον Νόιερ με ψυχρό αίμα κάνοντας το 3-2.

Ηταν η στιγμή για να ξεπληρώσουν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ το «χρέος». Ενας απ’ αυτούς έλουσε με μπίρα τους Χένες και Ρουμενίγκε, οι οποίοι τινάχτηκαν από τις θέσεις τους και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο άνδρες διέσχισαν τον αγωνιστικό χώρο κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια προκαλώντας τη μήνη των Βεστφαλών οι οποίοι τους αποδοκίμασαν έντονα.

Ηλεκτρική καρέκλα

Μιλώντας λίγες ώρες αργότερα στο Sky, ο Χένες προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι, διευκρινίζοντας πως στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο δεν θα κινηθεί η Μπάγερν. Χαρακτήρισε καταπληκτικό το Klassiker και έντονο τον πόνο της ήττας. Στήριξε τον Κόβατς και «άδειασε» τον Χούμελς ο οποίος αγωνίστηκε άρρωστος και άφησε αιχμές πως ήταν απόφαση του προπονητή του να παίξει, λέγοντας ο πρόεδρος της Μπάγερν πως ο παίκτης είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να είναι παρών στο παιχνίδι.

Παρά τις συνεχείς δηλώσεις στήριξης του Χένες, ο Νίκο Κόβατς βρίσκεται επί ξυρού ακμής λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων της Μπάγερν.

Ερωτηθείς για το αν φοβάται για το μέλλον του στον σύλλογο, σχεδόν άλλαξε κουβέντα λέγοντας πως η εμφάνιση της Μπάγερν ήταν πολύ καλή. Για τις πιθανότητες που έχει πια η ομάδα του για τον τίτλο εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι πολλές.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Χούμελς, καθώς υποστήριξε πως «έπρεπε να είχα βγει στο ημίχρονο. Οταν όλα είναι θολά στο μυαλό σου, δεν μπορείς να αγωνιστείς σ’ αυτό το επίπεδο», ήταν το καρφί για τον Κόβατς.

Ο μεγάλος νικητής, Λουσιέν Φαβρ, ο οποίος με δύο αλλαγές (έριξε στο ματς τους Νταχούντ, Αλκάθερ) κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού και να το κερδίσει, στάθηκε ιδιαίτερα στη νοοτροπία των παικτών του που κυνήγησαν τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε πως χρειάζονται ακόμα πολλή δουλειά για να διορθωθούν τα λάθη τους.

Ο Τύπος παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος από το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση της «Bild»: «Τρέλα αυτό το παιχνίδι. Η Ντόρτμουντ είναι τώρα μπροστά επτά βαθμούς από την Μπάγερν. Ετσι η Μπουντεσλίγκα μπορεί να γίνει ωραία. Η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν είχε τα πάντα που χρειάζεται ένα παιχνίδι. Τις μονομαχίες, την ταχύτητα, την κλάση, την ένταση».

Στην έντυπη έκδοσή της η «Bild» αποκάλυψε πως υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια της Μπάγερν από τον Ζερόμ Μπόατενγκ ενώ ακούστηκε να λέει κάποιος παίκτης: «Γαμ…, πάντα τα ίδια σκατά».