Κάνε παιδιά να δεις καλό λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας βίωσε με σκληρό τρόπο προχθές στο ΟΑΚΑ ο Αρης Λυκογιάννης…

Τρία δικά του παιδιά, από την εποχή του(ς) στον Κολοσσό Ρόδου έγραψαν σε ένα μεγάλο βαθμό το σενάριο της νίκης της ΑΕΚ επί του Χολαργού με 73-63, αλλά τουλάχιστον του μένει η παρηγοριά ότι τους δασκάλεψε καλά!

Για ποιους κτυπά η καμπάνα; Για τον Μάλκολμ Γκρίφιν (15 π., 5 ρ., 2 ασ., 3 κλ.), τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (9 π., 4 ρ.) και κυρίως τον Γιώργο Τσαλμπούρη (11 π., 5 ρ.) που υπήρξε ο x-factor στην υπόθεση, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο στη δράση του: και πιρουέτα σε λέι απ και τρίποντο και ένα θεαματικό κάρφωμα και μια εν γένει γεμάτη παρουσία που ενδεχομένως θα έμενε στα όνειρά του, εάν δεν απουσίαζε ο ομόλογός του, Ντούσαν Σάκοτα!

«Ε, ναι, τώρα που λείπει ο Ντούσαν παίρνω περισσότερο χρόνο συμμετοχής και προσπαθώ να μην αφήνω τις ευκαιρίες να πηγαίνουν στράφι» τονίζει ο γεννημένος (στις 22 Ιουνίου του 1996) στη Βέροια, αλλά μεγαλωμένος στον Κολινδρό Πιερίας, γιος του παλαίμαχου παίκτη του Δημόκριτου Θεσσαλονίκης, Κώστα Τσαλμπούρη, με τον οποίο έφυγε παρέα προχθές το βράδυ από το γήπεδο.

Σκληρή δουλειά

«Δουλεύω σκληρά, περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Είμαι πολύ πιο αποφασισμένος να προχωρήσω, έχω κίνητρα και μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ ότι έχω γίνει πιο δυνατός από πνευματικής πλευράς, αλλά πρέπει να συμβεί το ίδιο και από σωματικής» σκιαγραφεί τον υπό… κατασκευήν εαυτό του ο για μια σεζόν μαθητής του νυν προπονητή των Σικάγο Μπουλς Φρεντ Χόιμπεργκ (στην κολεγιακή ομάδα του Αϊοβα Στέιτ).

«Χρειάζεται να δυναμώσω το κορμί μου και να γίνω πιο σκληρός και ανθεκτικός στις επαφές στις οποίες κρίνεται ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και ασχολούμαι αρκετά με αυτό το σκέλος στην καθημερινή προπόνηση» συμπληρώνει ο γίγαντας των 218 εκατοστών, που παρά το μπόι του αρέσκεται να ακροβολίζεται στην περιφέρεια.

Ψιλόλιγνος, αριστερόχειρας, με baby face και με το Νο 7 στην πλάτη, ε, δεν ήθελε και πολύ ο Γιούρι Ζντοβτς, στις 20 Δεκεμβρίου του 2015, όταν τον αντίκρισε για πρώτη φορά στην προπόνηση της ΑΕΚ, να ανακαλέσει εικόνες από τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας Τόνι Κούκοτς και να τον βαφτίσει «Κούκι»!

Ο Τσαλμπούρης είχε τον κροάτη φόργουορντ αφίσα στο δωμάτιό του και το παρατσούκλι που του κόλλησε ο σλοβένος προπονητής έμοιαζε με θεσπέσιο κομπλιμέντο. «Εννοείται πως μου αρέσει πολύ και δεν νομίζω ότι με στοιχειώνει, ούτε με έκανε να σηκώσω ψηλά τον αμανέ. Τώρα πια με φωνάζει “Κούκι” μόνο ο Ντούσαν Σάκοτα και το απολαμβάνω» σχολιάζει ο φόργουορντ της ΑΕΚ, που έχει επίσης στο κάδρο των ινδαλμάτων του τον Πορζίνγκις, τον Φώτση και τον Μαυροκεφαλίδη, ενώ σε ό,τι αφορά τον κύριο στόχο στην καριέρα του, εμφανίζεται ρεαλιστής σε σημείο κυνισμού: «Το μόνο που δεν θέλω είναι να μου αφήσει το μπάσκετ απωθημένα»!