Αποφασισμένοι να πάνε το θέμα μέχρι το τέλος είναι αυτή τη φορά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σχετικά με τις φερόμενες ως δηλώσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους διαιτητές του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα.

Θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατεύσουν την ομάδα τους, ενώ θα επιδιώξουν να πετύχουν την τιμωρία αποβολής του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση αλλά και της ίδιας της ομάδας του!

Δεν θα μείνουν μάλιστα στις καταγγελίες προς την Ευρωλίγκα και τους ανθρώπους της (Μπερτομέου, δικαστής κ.λπ.), αλλά θα έρθουν σε επαφή και με προέδρους άλλων ομάδων της διοργάνωσης προκειμένου να θίξουν το συγκεκριμένο θέμα ζητώντας να υπάρξει μια κοινή πολιτική.

Βασιζόμενοι άλλωστε και στη δήλωση του ίδιου του Τζόρντι Μπερτομέου που είχε πει ότι η ποινή αποκλεισμού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για έναν χρόνο από την Ευρωλίγκα δεν εξαφανίζεται αλλά μπαίνει στο «ψυγείο» και σε περίπτωση υποτροπής θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μετά το τέλος του εν λόγω παιχνιδιού την περασμένη Παρασκευή οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα χαρακτηριστικά:

«Οταν τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας (κ. Γιαννακόπουλος) περίμενε μέσα και μας είπε: “Ξέρουμε τα πάντα (πολλές φορές), ξέρουμε ότι στοιχηματίζετε 20 χιλιάδες. 20 χιλιάδες ο Πολωνός, 20 χιλιάδες ο Ιταλός (πολλές φορές). Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε στον Μπερτομέου και τον Στόουκς τα πάντα”».

Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μια θέση του Παναθηναϊκού σύμφωνα με την οποία ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου δεν μίλησε για στοίχημα, κάτι που δεν κατάλαβαν ίσως οι διαιτητές, και τους είπε συγκεκριμένα:

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούργιος που κάνει αυτήν τη δουλειά».

Με βάση αυτή τη δήλωση λοιπόν (εφόσον ισχύει) οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν ανακοίνωση το Σάββατο στην οποία ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Η χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του Δ. Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός περί δήθεν απόπειρας χρηματισμού των διαιτητών της Euroleague κ.κ. Paternico και Zamojski από την ομάδα μας ξεπερνά κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και της πεντακάθαρης δημόσιας εικόνας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, προσφεύγοντας ενώπιον των ελληνικών τακτικών δικαστηρίων και των εισαγγελικών Αρχών.

Πέραν τούτων, μέσω επιστολής που πρόκειται να σταλεί στον κ. Bertomeu και της υποβολής καταγγελίας ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της Euroleague, θα ζητήσουμε την άμεση αναβίωση των ποινών που έχουν επιβληθεί στον καθ’ έξιν υπότροπο Δ. Γιαννακόπουλο και την αποβολή του ίδιου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τη διοργάνωση, σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του Καταστατικού και του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Η παραδειγματική πειθαρχική και ποινική τιμωρία του χυδαίου συκοφάντη Δ. Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι πλέον μονόδρομος».

Μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση αμέσως μετά την ανακοίνωση των Πειραιωτών γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

«Ιδιο έργο, ίδιοι θεατές… Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πάλι τα πρόβατα ότι για τη λευκή πετσέτα που έριξαν λόγω αδυναμίας φταίω εγώ. Θα έρθει η ώρα που ακόμα και αυτοί θα καταλάβουν και μετά ούτε στο γήπεδο δεν θα μπορείτε να εμφανίζεστε… Κορνέδες soon».