Tην ώρα που o συμπολίτης του ΠΑΟΚ πετύχαινε την τέταρτη απανωτή νίκη του σε τρεις διοργανώσεις (επί της Κύμης με 78-60, διά χειρός Χάτσερ 17, Μαργαρίτη 14, Τέπιτς 12), ο Αρης αναγορευόταν Ιππότης της Ρόδου για πρώτη φορά έπειτα από πεντέμισι ολόκληρα χρόνια!

Με την παραποιημένη (σε σχέση με το αρχαίο απόφθεγμα, που αφορούσε την Κόρινθο) λογική του «ου παντός πλειν ες… Ρόδον, οι Κίτρινοι άλωσαν το Βενετόκλειο για πρώτη φορά ύστερα από πεντέμισι χρόνια και πέντε απανωτές ήττες: είχαν φύγει ατσαλάκωτοι στις 18 Μαΐου του 2013 (82-99), με προπονητή και τότε τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος προχθές γιόρτασε μια ημέρα νωρίτερα τα 56α γενέθλιά του!

Στην πρίζα

Ο Αρης επιβλήθηκε με 72-61 χάρη σε ένα σερί 14-1 στα τελευταία τρία λεπτά, με παίκτες – κλειδιά τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Διαμαντή Σλαφτσάκη τους οποίους (όπως και τους υπόλοιπους παίκτες) είχε φροντίσει να βάλει από πριν στην… πρίζα, μέσω μιας ιδιότυπης διαδικασίας διαχείρισης πανικού, ο Αγγέλου…

«Οπως όλοι οι άνθρωποι, το ίδιο και οι παίκτες, ιδίως οι ξένοι, έχουν δύο εαυτούς. Κάποιοι από αυτούς, όπως μου λένε οι ίδιοι, μεγάλωσαν σε γκέτο τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας σόδα. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να γίνομαι ο μπαμπούλας και να χιμάω πάνω τους και να τσακώνομαι με τον κακό εαυτό τους, αφήνοντας τον καλό στα χέρια άλλων» εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο εθισμένος στις αλληγορικές αναφορές προπονητής του Αρη. «Μέσα σε πενήντα μέρες έχουμε παίξει ήδη 22 αγώνες, ταξιδεύοντας σαν τους αστροναύτες, που τουλάχιστον έχουν και σεληνάκατο! Προσπαθούμε ακόμη να φτιάξουμε τις σχέσεις μας, να βάλουμε χορδές στα όργανα και να βρούμε έναν καλό σολίστ στην ορχήστρα».