Προχθές στον Αγιο Κοσμά, στην πρώτη (ουσιαστικά) συνάντηση του νέου τεχνικού της εθνικής ομάδας Αγγελου Αναστασιάδη με τους παίκτες, ήταν άπαντες παρόντες, ακόμα και αυτοί που είχαν πιο δύσκολο ταξίδι. Ηταν φανερή η αλλαγή διάθεσης και πως όλοι επιθυμούσαν να έχουν μια πρώτη επαφή με τον μακεδόνα τεχνικό, τον οποίο φυσικά πλαισιώνει ένας εκ των κορυφαίων παικτών του άθλου του 2004 (και όχι μόνο), ο Αγγελος Μπασινάς.

Μάλιστα τη Δευτέρα το βράδυ περίμενε τον Αγγελο Αναστασιάδη μια έκπληξη στο γήπεδο, καθώς ήταν ο καλός του φίλος, ο «Εθνικάρας», ο Γιάννης Ματζουράνης, για να τον καλοσωρίσει και να του ευχηθεί «σιδεροκέφαλος» με τη στεντόρεια φωνή του.

Σήμερα το ΟΑΚΑ πιθανότατα θα φιλοξενήσει την Πέμπτη (με Φινλανδία) και την Κυριακή (με Εσθονία) για τελευταία φορά την εθνική ομάδα, η οποία σίγουρα θα έχει άλλη έδρα σε τέσσερις μήνες που θα ξεκινήσουν τα προκριματικά για το Euro 2020.

Ο έμπειρος τεχνικός προσπαθεί σε αυτά τα πρώτα 24ώρα να έχει τις πρώτες κουβέντες με τους παίκτες του και να καταλάβουν λίγο τη φιλοσοφία του, αν και, κακά τα ψέματα, στο χρόνο που θα μεσολαβήσει μετά τα προκριματικά και σε αυτή τη διαδικασία είναι λογικό να γνωριστούν οι δύο πλευρές καλύτερα.

Η ομάδα πάνω από όλα

Πάντως ο Αγγελος Αναστασιάδης, όπως είπε άλλωστε και κατά την παρουσίασή του στα γραφεία της ΕΠΟ, έχει στόχο από την πρώτη στιγμή να καταλάβουν οι παίκτες ότι η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα και να περιμένουν πώς και πώς να αγωνιστούν σε αυτή.

Είναι άλλωστε ο πρώτος (και πάλι) έλληνας τεχνικός ύστερα από 16 χρόνια και τον Βασίλη Δανιήλ και όπως έλεγε χαρακτηριστικά: «Τότε τους παίκτες τους προετοίμαζαν για την Εθνική από την ομάδα οι έλληνες προπονητές, ενώ τώρα βασικά τη δουλειά πρέπει να την κάνουμε εμείς».

Θυμίζουμε ότι η Εθνική, ακόμα και αν νικήσει αύριο τη Φινλανδία με δύο γκολ διαφορά, θα πρέπει να περιμένει και το παιχνίδι των Φινλανδών στην Ουγγαρία, καθώς ακόμα και με ισοπαλία εκεί δεν προλαβαίνουμε με τίποτε την πρώτη θέση.