Δεν ήταν το όνειρό του να γίνει τερματοφύλακας. Του προέκυψε. Οταν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών και γράφτηκε στην ακαδημία του Ρότσα στα Σπάτα, ο Κωνσταντίνος Κότσαρης δεν αγωνιζόταν ως γκολκίπερ. Στην πορεία και πηγαίνοντας στον Αήττητο Σπάτων τον προέτρεψαν να αναλάβει ίσως τη δυσκολότερη θέση του ποδοσφαίρου. Αυτή του πορτιέρο.
Εμελλε να τον μάθει η Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.
Ο μέντορας… απέναντι
Και έμελλε αυτό να συμβεί απέναντι στην ομάδα στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος που τον είχε ανακαλύψει και τον είχε εντάξει στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού πριν από 11 χρόνια. Ο Παναγιώτης Αγριογιάννης, που τώρα εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό, ήταν ο άνθρωπος που το 2007 είχε πάει τον Κότσαρη στον Παναθηναϊκό.
Αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού. Παίδες, Εφήβους, Νέους. Το ίδιο συνέβη και με την εθνική ομάδα. Πιθανότατα να μην ήταν όχι μονάχα στον Παναθηναϊκό σήμερα, αλλά ούτε καν στην Ελλάδα, αν οι Πράσινοι είχαν δεχτεί το αίτημα της Ρόμα πριν από πέντε χρόνια για να τον δοκιμάσουν. Οι Ιταλοί τον είχαν… σταμπάρει σε ματς της Εθνικής Ελλάδος. Η απάντηση του Παναθηναϊκού, όμως, ήταν αρνητική.
Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πριν κλείσει τα 18, το 2014, χρονιά που έκανε και την πρώτη του προετοιμασία με την ανδρική ομάδα με προπονητή τον Αναστασίου (και τεχνικό διευθυντή τον Νταμπίζα). Το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2015, με τον Γιάννη Αναστασίου να τον χρησιμοποιεί ως βασικό στην αναμέτρηση με τα Χανιά για το Κύπελλο.
Λίγο καιρό αργότερα, Μάιο του 2015, η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού είχε βρεθεί σε τουρνουά στο εξωτερικό, εκεί όπου την εστία των Πρασίνων υπερασπίστηκε ο Κότσαρης. Στο τουρνουά μετείχαν ακόμα επτά ομάδες και συγκεκριμένα οι Ουιτγκέστ, Ντε Χαγκ, Τζένοα, Αλκμάρ, Τορίνο, Σταντάρ Λιέγης και Μπενφίκα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης από τους διοργανωτές. Δύο μήνες μετά θα έρθει ακόμα μία διάκριση για τον νεαρό πορτιέρο. Η UEFA θα τον συμπεριλάβει στην καλύτερη ενδεκάδα της ημιτελικής φάσης του Euro 2019, που είχε γίνει σε Κατερίνη, Λάρισα και Βέροια.
Ο δανεισμός και ο τραυματισμός
Στον Παναθηναϊκό έβλεπε πως θα αργήσει να πάρει τις ευκαιρίες που έψαχνε και το καλοκαίρι του 2016 αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην κυπριακή Ομόνοια, έχοντας πρώτα ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2018. Ομως στην Κύπρο στάθηκε άτυχος.
Υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης σε μια προπόνηση στο ξεκίνημα της σεζόν και αναγκάστηκε να μπει στο χειρουργείο.
Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στο Tριφύλλι και πέρυσι ήταν τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τον Βλαχοδήμο και τον Διούδη. Οταν ο «Oddy» έφυγε για την Μπενφίκα, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να προωθήσει τους δύο τερματοφύλακές του. Από αναπληρωματικός… βασικός ο Διούδης, από την εξέδρα στην αποστολή ως δεύτερος ο Κότσαρης.
Ούτε ως δεύτερος όμως κατάφερε να πάρει έστω και μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Με το προηγούμενο συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018, πολλοί περίμεναν ότι δεν θα κάνει άλλη υπομονή. Και πως θα περιμένει να τελειώσει το συμβόλαιό του προκειμένου να αποχωρήσει. Η παρουσία, όμως, του Δώνη και του προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Μαλιαρίτση, η δουλειά που έγινε το καλοκαίρι και με αυτόν όπως και με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες και η εμπιστοσύνη που του έδειξαν τον έκαναν να υπογράψει τον περασμένο Αύγουστο νέο συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια. Αυτή την εμπιστοσύνη που του έδειξαν την ανταπέδωσε με την παρουσία του στο Φάληρο. Σ’ ένα ντεμπούτο που θα μείνει αξέχαστο και στον ίδιο και σε όσους τον παρακολούθησαν.