Στην κατάθεση νέου αιτήματος στο Μονομελές Πρωτοδικείο για υπαγωγή στο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα που αφορά την προστασία από πιστωτές φέρεται ότι προχώρησε χθες η εταιρεία Folli Follie. Η νέα αίτηση υπαγωγής έχει εξασφαλίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύμφωνη γνώμη του 20% των ανέγγυων πιστωτών καθώς και των εργαζομένων της FF, ενώ σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η συμφωνία αυτή ο νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δεσμεύτηκε ότι θα αποχωρήσει έως το τέλος του χρόνου από την διοίκηση της εταιρείας, την οποία θα αναλάβει διοικούσα επιτροπή.
Την ίδια στιγμή, αντίστροφα αρχίζει να μετρά πλέον ο χρόνος για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης της Folli Fοlie. Τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Τζώρτζης, Δημήτρης και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου) αλλά και επτά ακόμα πρόσωπα που είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης από την Οικονομική Εισαγγελία παρέδωσαν τα υπομνήματα με τις έγγραφες εξηγήσεις τους για δύο κακουργηματικές πράξεις, αυτές της απάτης εις βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, διά των συνηγόρων τους στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.
ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. Ο οικονομικός εισαγγελέας στη συνέχεια θα μελετήσει τα υπομνήματα και αφού αξιολογήσει το αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεσή του από την έρευνα που πραγματοποιεί, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικών διώξεων αναφορικά με το πρώτο σκέλος της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Κουτσολιούτσου στα υπομνήματα των εξηγήσεων που παρέδωσαν οι δικηγόροι της αρνήθηκε τις κατηγορίες και περιορίστηκε στο να αναπτύξει τα νομικά επιχειρήματά της για τη μη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απάτης. Να σημειωθεί ότι το ζεύγος Κουτσολιούτσου διά των συνηγόρων του έχει δηλώσει πως είναι πρόθυμο να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και να απαντήσει στις ερωτήσεις του όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό της η έρευνα και θα είναι σε θέση να γνωρίζει το σύνολο του αποδεικτικού υλικού.
Παράλληλα με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη, έδωσαν επίσης εξηγήσεις και ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται ότι παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι φέρεται ότι υποστήριξαν ότι οι ευθύνες θα πρέπει αναζητηθούν στην Ασία και στις εκεί θυγατρικές εταιρείες του ομίλου, σημειώνοντας ότι από εκεί προέρχονταν τα οικονομικά στοιχεία που σήμερα θεωρούνται παραποιημένα και η ορθότητά τους ελέγχεται.