Δεν ξέρουμε γιατί είναι ύποπτοι ο Κώστας Σημίτης, τα μέλη της κυβέρνησής του κ.κ. Χρυσοχοΐδης – Μαλέσιος, και συγγενείς τους, για τους οποίους η  «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» ζήτησε από πέντε τράπεζες να της στείλουν την κίνηση των λογαριασμών τους, μόλις για τα τελευταία 18 χρόνια. Ο καθένας μπορεί να σκεφθεί ό,τι θέλει – όμως το γεγονός ότι η αρχική ονομασία της Αρχής (φέτος άλλαξε το όνομά της) συμπληρωνόταν «…και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας», δημιουργεί την υποψία ότι όλοι αυτοί συναποτελούσαν τρομοκρατική οργάνωση, αντίπαλη της 17Ν  – και για τούτο την εξάρθρωσαν το 2002. Το ίδιο δεν κάνουν τούτον τον καιρό και οι εγκληματικές συμμορίες των Αθηνών, δεν έχουν εμπλακεί σε αγώνα αλληλοεξόντωσης μεταξύ τους;
Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι οι αρχές είναι σε καλό δρόμο, ίσως αυτή η τρομοκρατική οργάνωση να είναι υπεύθυνη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε προχθές στο σπίτι του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου.
Το μεγάλο κέρδος όμως είναι ότι δεν υπάρχει πια λόγος να αλλάξει το διαβόητο «άρθρο 86» του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, που επιβάλλει να στέλνονται «αμελλητί» στη Βουλή υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί. Βεβαίως η Αρχή δεν μπορεί να ασκήσει διώξεις ή να κάνει δικαστικές ενέργειες, είναι υποχρεωμένη τα συμπεράσματά της να τα στείλει στις δικαστικές Αρχές, που τότε θα τα στείλουν στη βουλή «αμελλητί» – μπορεί όμως (άθελά της προφανώς) να τροφοδοτήσει με τις ενέργειές της έντυπα, δελτία ειδήσεων και κοινωνικά δίκτυα που διψάνε για αίμα σημιτικών εκσυγχρονιστών.
Είναι φανερό ότι προοδεύουμε, έχουν αντιστραφεί εντελώς οι όροι από την εποχή του γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, που δικάστηκε για φοροδιαφυγή και όχι για τα εγκλήματά του: οι νόμοι και οι οργανισμοί που φτιάχτηκαν για να μη διαφεύγουν οι Αλ Καπόνε είναι χρήσιμοι για να αποκαθιστούν το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» χωρίς να εμπλεκόμαστε σε κοπιώδεις συνταγματικές αλλαγές, που μας κοστίζουν άλλωστε και μάλλον χαμηλού επιπέδου συζητήσεις στη Βουλή, όπως αυτή που παρακολουθήσαμε χθες.
Ισως μάλιστα να μη μας χρειάζεται καθόλου το Σύνταγμα, αν φτιάξουμε 5-6 κατάλληλες Αρχές, σωστά στελεχωμένες. Και μερικές άλλες που θα κάνουν πολύ γρηγορότερα τη δουλειά από τα δικαστήρια, που τόσο καθυστερούν, όπως μας υπενθύμισε πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης. Ολα αυτά είναι κουλτουριάρικες πολυτέλειες, οι εκλογές πλησιάζουν.