Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το 1/3 της φετινής της σεζόν σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, με τον πρώτο απολογισμό να είναι αναμφίβολα αρνητικός. Η Ενωση έχει μείνει ήδη εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή και βλέπει το τρένο του τίτλου να απομακρύνεται επικίνδυνα. Οι Κιτρινόμαυροι μετά την ήττα και από τον Ατρόμητο μπήκαν σε μια κατάσταση κρίσης, που ακόμα δεν είναι σαφές ότι μπορεί να ξεπεραστεί. Μια και αυτό μπορεί να έρθει μονάχα αγωνιστικά, με την ομάδα να επιστρέφει στις νίκες.

Η περίοδος της διακοπής δίνει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματά της και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η μέχρι τώρα πορεία της δεν μπορεί να κριθεί πετυχημένη. Οι μεγάλες αλλαγές που καταγράφηκαν στην Ενωση το καλοκαίρι προς το παρόν παρουσιάζουν την ομάδα ζημιωμένη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στις τάξεις της ΑΕΚ αφορούσε το τιμόνι της ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ και ταυτόχρονα επιχείρησε να αλλάξει εντελώς την αγωνιστική ταυτότητα της Ενωσης. Η ΑΕΚ μετατράπηκε από μια ομάδα κυνική, που κυνηγούσε το αποτέλεσμα θυσιάζοντας το θέαμα, σε ένα σύνολο που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Η ΑΕΚ αγωνιστικά είναι καλύτερη από πέρυσι. Δημιουργεί περισσότερο, σκοράρει περισσότερο, δείχνει πιο γεμάτη μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, έχει απολέσει το μέταλλο που την χαρακτήριζε ως ομάδα. Ενα στοιχείο που φάνηκε ξεκάθαρα στα ντέρμπι. Η Ενωση μετρά μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, μία με τον Παναθηναϊκό και μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι. Παραγωγικά είναι χειρότερη από πέρυσι, σκοράροντας 1,7 γκολ ανά παιχνίδι. Τη στιγμή που ο αντίστοιχος συντελεστής στη χρονιά που πέρασε ήταν κοντά στο 2.

Ευκαιρίες

Η ΑΕΚ δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, τα πηγαίνει το ίδιο καλά με πέρυσι στην άμυνα (δέχεται μισό γκολ ανά ματς, όπως δηλαδή και πέρυσι), ωστόσο δεν είναι αποτελεσματική. Κάτι που της έχει κοστίσει αρκετούς χαμένους βαθμούς και τη φέρνει μετά το 1/3 του πρωταθλήματος μόλις στην 5η θέση. Μακριά από την κορυφή και σε μια κατάσταση που δεν αφήνει και ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας ενόψει της κατάληξης της σεζόν.