Η Κρήτη των άκρων… Τόσο στην κορυφή όσο και στον πυθμένα της Football League οι ομάδες φορούν… σαρίκι ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Εργοτέλης είναι ο μοναδικός σύλλογος που πέτυχε το 4 στα 4 στη δεύτερη κατηγορία (νίκησε 3-0 τα Τρίκαλα), ενώ ο ΑΟ Χανιά Κισσαμικός υποχώρησε στον πάτο της κατάταξης με έναν πόντο συγκομιδή (1-2 ο Βόλος στα Περιβόλια).

Το πρόσημο πάντως για την Κρήτη κρίνεται θετικό, αφού υπάρχουν ακόμη δύο εκπρόσωποι του νησιού οι οποίοι ευημερούν αγωνιστικά. Ο Πλατανιάς πορεύεται αήττητος και διατηρεί την επαφή με την κορυφή (επικράτηση 0-1 στην έδρα του Απόλλωνα Πόντου), ενώ ο Ηρόδοτος πιστώθηκε τη μεγάλη έκπληξη της 4ης αγωνιστικής και τραβάει την ανιούσα.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έριξε μπαλοθιές στη Δράμα κόντρα στη Δόξα (2-3), η οποία σημειωτέον βάσει μπάτζετ μπήκε στην αφετηρία της σεζόν 2018-19 ως διεκδικήτρια της ανόδου.

Σε αντίθεση μάλιστα με την προηγούμενη περίοδο (τότε οριστικοποιήθηκε ο προβιβασμός της ομάδας από τη Γ’ στη Β’ τον Σεπτέμβριο) οι Μαυραετοί δεν μπορούν να επικαλεστούν φέτος τη δικαιολογία της ελλιπούς προετοιμασίας. Υστερα όμως από τέσσερις αγωνιστικές οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη βρίσκονται στο -5 από την κορυφή, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το κύρος του (νικηφόρου για τους Δραμινούς) αγώνα με τον Βόλο.

Καθήλωσε τον Ηρακλή

Στο -5 από την πρώτη θέση βρίσκεται και η Παναχαϊκή, που αναθάρρησε όμως με τη χθεσινή νίκη 1-0 επί του Ηρακλή στην Αγυιά. Ο Γηραιός αντίθετα υποχώρησε στο -8 από την κορυφή. Οπότε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ματς της Πάτρας, καλείται να ανέβει ένα βουνό για να αλλάξει τους βαθμολογικούς συσχετισμούς. Επιβεβαιώνεται άλλωστε ξανά πως το βάρος της φανέλας δεν αρκεί για τον προβιβασμό στη Σούπερ Λίγκα.

Παρεμπιπτόντως, στο παιχνίδι Παναχαϊκή – Ηρακλής καταγράφηκε η μία από τις μόλις δύο νίκες γηπεδούχων στην 4η αγωνιστική της Football League. Την άλλη την πέτυχε ο πρωτοπόρος Εργοτέλης, ενώ σημειώθηκαν πέντε διπλά και μία ισοπαλία.

Το μοναδικό «Χ» πάντως προέκυψε κόντρα στα προγνωστικά. Ο Απόλλων Λάρισας υποδέχθηκε τη μέχρι πρότινος ουραγό Σπάρτη με τον αέρα του 3 στα 3 και των 7-0 τερμάτων, αλλά περιορίστηκε τελικά στο 1-1.

Εκπληξη θεωρείται και το διπλό του Καραϊσκάκη Αρτας στην Κέρκυρα, έστω κι αν η αναμέτρηση διεξήχθη σε αγωνιστικό χώρο ειδικών συνθηκών, καθώς λίμναζε το νερό των έντονων βροχοπτώσεων. Οι Αρτινοί άλλωστε είχαν τρεις ήττες με τέρματα 0-10 πριν από το χθεσινό… μπαμ που τους ξεκόλλησε από τον πάτο της κατάταξης.

Εκεί όπου έχει υποχωρήσει πλέον μία από τις αποκαλύψεις του περσινού πρωταθλήματος, ο ΑΟ Χανιά Κισσαμικός. Στην αντίστοιχη καμπή της περιόδου 2017-18 οι Κυανόλευκοι είχαν οκτώ βαθμούς, τώρα μόλις έναν…

Ιστορική νίκη Αήττητου

Από κει και πέρα στην 4η αγωνιστική καταγράφηκε και η ιστορική πρώτη νίκη του Αήττητου Σπάτων σε επίπεδο Football League. Επιτεύχθηκε μάλιστα εκτός έδρας, καθώς οι νεοφώτιστοι στη δεύτερη κατηγορία κατάφεραν να κερδίσουν τον Αιγινιακό (1-2 με τον Ματθαίο Μαρουκάκη να «χτυπάει» δις) στη Βόρεια Πιερία.

Η συνέχεια πλέον στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας περιλαμβάνει την εμβόλιμη 5η αγωνιστική (Τετάρτη – Πέμπτη) με τον πρωτοπόρο Εργοτέλη των οκτώ διαφορετικών σκόρερ να δοκιμάζεται στην έδρα του Βόλου.

Οι Θεσσαλοί βρίσκονται στην πρώτη τετράδα (9 πόντοι) και θέλουν να μπουν σφήνα στους διεκδικητές της ανόδου. Ιδού η Ρόδος…