Τα έκανε όλα χθες ο Νίκος Παππάς, στο πρόσωπο του οποίου εικονογραφείται ως επί το πλείστον η (δεύτερη μέσα σε εννέα βράδια) νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού…

Δεν υπήρξε απλώς ο πέραν πάσης αμφιβολίας πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι, ούτε μόνο ο πρώτος σκόρερ, αλλά και ο σπινθήρας που χρειάζονταν οι Πράσινοι στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης για να αφήσουν πίσω τους την παρατεταμένη ατζαμοσύνη από τα 6μ.75 (0/10) και να οικοδομήσουν το momentum το οποίο τους έβγαλε στο ξέφωτο…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο 28χρονος γκαρντ πρόλαβε (στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθ’ οδόν προς τα αποδυτήρια) να ανταλλάξει και… λογάκια με τον Βασίλη Σπανούλη, με τον οποίο έχει κτίσει μια βεντέτα τα τελευταία χρόνια, εξού και η απειλή που εκτόξευσε προς το μέρος του ο αρχηγός του Ολυμπιακού: «Εάν δεν το βουλώσεις θα σε φτύσω»!

Ο Παππάς δεν το… βούλωσε, ως σκόρερ και καταλύτης του ντέρμπι, εννοώ, καθώς συνέχισε το (αγωνιστικό) βιολί του μέχρι το τέλος. «Μου βγήκε το ματς, αυτό είναι όλο» σχολίασε. «Δεν ένιωσα ότι δεν έπαιζα καλά στα προηγούμενα ματς, αλλά αυτό είναι ούτως ή άλλως δύσκολο όταν κάθεσαι πολλά λεπτά στον πάγκο και έρχεσαι ως τρίτη επιλογή. Μου αρέσει να παίζω στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό».

Πραγματιστής Πασκουάλ

Το εγκώμιο του Παππά έπλεξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που τόνισε ότι «πήρε την ομάδα στα χέρια του, διάβασε καλά το παιχνίδι, έπαιξε εξαιρετικά και μας ενέπνευσε». Πάντως ο Τσάβι Πασκουάλ στον οποίο φρόντισε να πετάξει νωρίτερα το γάντι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος («ο προπονητής οφείλει να βρει τις λύσεις για να παίζουμε καλύτερα») δεν… ξεχείλωσε τη σημασία του αποτελέσματος. «Μια νίκη είναι μία νίκη και δεν ξέρω πόσο θα μας βοηθήσει ενόψει του επόμενου αγώνα, αλλά σίγουρα μπορούμε να την αξιοποιήσουμε» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «παίζουμε καλύτερα απ’ ό,τι δείχνει το σκοράρισμά μας και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε οπωσδήποτε».

Στην αντίπερα όχθη ο Ντέιβιντ Μπλατ υπό το βάρος του 0-2 από τον Παναθηναϊκό, χώρια οι τρεις απανωτές ήττες στην Ευρωλίγκα, υπήρξε ρεαλιστής έως και κυνικός, χωρίς να εγκαταλείπει τη φιλοσοφική διάθεσή του. «Αυτές οι ήττες είναι το μέρος του πόνου που προϋποθέτει η εξέλιξη μιας ομάδας. Χρειάζεται χρόνος για να βελτιώσουμε την κατάσταση, αλλά είναι προτιμότερο να πληρώνουμε τα επίχειρα τώρα παρά αργότερα».

Ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για τις άστοχες βολές, ενώ είναι προφανές ότι αναζητεί λύσεις για την ενίσχυση της περιφέρειας, δεδομένης της υστέρησης του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. «Και ο Καλάθης όταν εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό δεν ήταν καθοριστικός και όλοι ξέρουμε πού βρίσκεται τώρα. Οι παίκτες μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται την ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων, ώστε να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας»!

Την ίδια στιγμή ο (κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού) Ζακ ΛεΝτέι διαβεβαίωνε ότι «θα βρούμε τον ρυθμό μας, έχουμε παίκτες που μπορούν να διαχειρίζονται την πίεση και θα διορθώσουμε την κατάσταση», ενώ επί προσωπικού και σε ό,τι αφορά τα 3/3 τρίποντα σχολίασε: «Είμαι επιθετικός και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου».