Λευκός, ξανθός, καλοαναθρεμμένος, με χωρίστρα στα μαλλιά και εν ολίγοις, «κυριλέ Αμερικάνος», όπως τον σκιαγραφεί γελώντας ο Βασίλης Φραγκιάς: αυτός είναι ο Ι Τζέι Σίνγκλερ, ο οποίος πρωτοστάτησε στη νίκη του Πανιωνίου επί του Ρεθύμνου… Ο EJ και όχι απλώς ο Σίνγκλερ, ώστε να ξεχωρίζει κιόλας από τον κατά δυο έτη πρεσβύτερο αδερφό του και μαθητή του Μάικ Σιζέφσκι στο Ντιουκ, Κάιλ, ο οποίος μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, τους Πίστονς και τους Θάντερ τώρα κάνει παρέα με τον Κώστα Βασιλειάδη στην Ομπραντόιρο.

«Αν ζηλεύω τον αδερφό μου που έπαιξε έξι σεζόν στο ΝΒΑ; Οχι, τον θαυμάζω και τον αγαπώ πολύ, διότι μου άνοιξε το μονοπάτι» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο αμερικανός σμολ φόργουορντ του Πανιωνίου, ο οποίος προχθές παρήγαγε 20 πόντους (3/3 δ., 3/4 τρ., 5/5 β.), 10 ριμπάουντ, δύο ασίστ και μια τάπα. «Παίξαμε μαζί στην ομάδα του Γυμνασίου Σάουθ Μέντφορντ, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο Ορεγκον και ύστερα χώρισαν οι δρόμοι μας. Μπορεί να ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, ποιος ξέρει…». Ο Κάιλ στέφθηκε πρωταθλητής του NCAA το 2010 και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ, αλλά και ο νυν παίκτης του Πανιωνίου έχει να αντιπαραβάλει το δικό του παράσημο: τον τίτλο της G-League που κατέκτησε τη σεζόν 2016-17 με τους Ράπτορς 905, παρέα με τον Αξελ Τουπάν, τον οποίο θα συναντήσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Νέο Φάληρο.

«Ανυπομονώ να τον δω, να θυμηθούμε τον θρίαμβό μας και να τον αντιμετωπίσω. Παίζουμε στην ίδια θέση και ο καθένας μας θα έχει ένα ξεχωριστό κίνητρο» σχολιάζει ο 28χρονος νικητής του διαγωνισμού των σουτ τριών πόντων στο All Star Game της G-League το 2014.

Μαχητής

Τι σόι μπασκετικός χαρακτήρας είναι ο λεγάμενος; «Ultimate winner», ιδού πώς αυτοσυστήνεται, εξηγώντας ότι «είμαι μαχητής και όποιον αντίπαλο κι αν έχω απέναντί μου, δεν διανοούμαι ότι θα χάσω. Παίρνω ό,τι μου δίνει το παιχνίδι, παλεύω και στο τέλος κάνω τον λογαριασμό μου».

Ο Σίνγκλερ θέλει και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να νιώθει σημαντικό κομμάτι της ομάδας. «Το Σάββατο του έδωσα συγκεκριμένη παραγγελιά» αποκαλύπτει ο προπονητής του Πανιωνίου, Βασίλης Φραγκιάς. «Του ζήτησα ριμπάουντ, όσο για το σκορ, αυτό θα ερχόταν μόνο του. Στο τέλος είχε 10 ριμπάουντ που μας έδωσαν περισσότερες κατοχές και 20 εύκολους πόντους».

Το σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται: ο Σίνγκλερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ορεγκον, όπου βρέχει πιο συχνά ακόμη και από το Λονδίνο, οπότε είναι εκ φύσεως… αδιάβροχος!