Η εντολή του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ρητή. Παρότι οι έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού ήταν διαθέσιμοι για τη χθεσινή προπόνηση, ο Πορτογάλος θέλησε να τους δώσει μία ημέρα ξεκούρασης. Το μήνυμα που έφτασε λοιπόν προς όλους ήταν λιτό και κατανοητό: «Προπόνηση για εσάς την Τρίτη».

Μήνυμα που προφανώς έλαβε και ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο 23χρονος αριστερός μπακ που την περασμένη Πέμπτη κόντρα στη Φινλανδία φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο της Ελλάδας. Ενας ακόμη Ερυθρόλευκος που τη φετινή αγωνιστική σεζόν γίνεται διεθνής μετά τον Καμαρά (Γουινέα), Σισέ (Σενεγάλη), Μπουχαλάκη, Τσιμίκα. Μια ακόμη απόδειξη της ποιότητας του ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά και της δουλειάς που γίνεται με πρόσωπα που κάνουν μόνο βήματα προς τα εμπρός.

Το πήρε λοιπόν και ο Λεονάρντο Κούτρης το μήνυμα του προπονητή του. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να μπει στο αυτοκίνητό του και πρωί πρωί να εμφανιστεί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Με αθλητική περιβολή και έτοιμος να συμμετάσχει κανονικά στο χθεσινό πρόγραμμα εκγύμνασης της ομάδας. Κάτι που φυσικά και έγινε. Μια μικρή ωραία καθημερινή ιστορία, από εκείνες που σαφώς δείχνουν τον χαρακτήρα ενός ποδοσφαιριστή αλλά και το πόσο διψασμένος είναι έπειτα από το πολύ δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε.

Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος μπακ, ως γνωστόν τραυματίστηκε στον επίλογο της περασμένης σεζόν. Στην 32η συμμετοχή του με τα ερυθρόλευκα στην παρθενική του σεζόν στον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και σε μια φάση που ο πορτιέρο της Ελαφράς Ταξιαρχίας, Χουάντερσον, μη έχοντας τι άλλο να κάνει σε ένα κλασικό τετ α τετ, τον ανέτρεψε για να αποφύγει το γκολ. Ηταν το ένατο λεπτό. Ενας απίθανος διαιτητής ονόματι Κατσικογιάννης έδειξε νευρικά πως δεν υπάρχει παράβαση (!). Ο Κούτρης όμως έμεινε στο έδαφος. Τέσσερα λεπτά αργότερα πέρασε στη θέση του ο Χατζησαφί, και κάπου εκεί ξεκίνησε το μαρτύριό του. Ο τραυματισμός του στην αριστερή ωμοπλάτη αποδείχθηκε σοβαρότατος. Τόσο, που λίγα 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου που κράτησε σχεδόν τεσσερισήμισι ώρες. Χρειάστηκε η χρήση πέντε εμφυτευμάτων (άγκυρες) και πολύ μεγάλη υπομονή για να επιστρέψει στην καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή.

Ταξίδεψε κανονικά με την ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, προσπάθησε προοδευτικά να μπει στο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του και τελικά κατάφερε για πρώτη φορά να συμμετάσχει σε φιλικό παιχνίδι στις 18 Ιουλίου (επί βελγικού εδάφους με αντίπαλο τη Σεντ Τρούιντεν). Σχεδόν τρεις μήνες μετά το χειρουργείο. Φυσικά η υπομονή του δεν σταμάτησε εκεί. Ο επόμενος στόχος ήταν πλέον να ξανακερδίσει τη θέση του στην εντεκάδα του Ολυμπιακού. Θέση που έχασε από τον (κολλητό του φίλο) Κωνσταντίνο Τσιμίκα. Και μιας και καμιά φορά η τύχη παίζει τα παιχνίδια της, αυτό συνέβη σε μια βραδιά με αντίπαλο την ομάδα με την οποία τραυματίστηκε. Με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (29/10) ακριβώς 190 ημέρες μετά το μοιραίο ματς!

Σκληρή δουλειά

Σε αυτό το διάστημα αναμονής βεβαίως ο Κούτρης δεν έκανε μόνο υπομονή. Κατέγραψε και αμέτρητες ώρες επιπλέον δουλειάς στον Ρέντη. Ο γεννημένος στο Ριμπεϊράου Πρέτο του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας διεθνής μπακ έχει προσθέσει μυϊκό όγκο στον κορμό του, έχει χάσει λίπος, έχει φτάσει ίσως στα καλύτερα επίπεδα φυσικής κατάστασης που είχε ποτέ. Πέτυχε τη δική του ολική επαναφορά, με κόπο και δουλειά. Καθόλου παράξενο λοιπόν ότι αυτή τη διαδρομή επέλεξε και χθες οδηγώντας ώς το αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Εκεί που από σήμερα αναμένονται μπόλικες αφίξεις που θα δώσουν το δικαίωμα στον Μαρτίνς να ξεκινήσει την προετοιμασία της ομάδας για το ματς της Κυριακής, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Για ένα από τα σημαντικότερα φετινά ματς του πρωταθλήματος όπως ήρθαν τα πράγματα.

Ο Πορτογάλος χθες επέμεινε να επενδύει τον χρόνο προπόνησης σε πολλά τελειώματα φάσεων και τακτική ανάπτυξης. Από σήμερα προφανώς αυτό θα αλλάξει. Επιστροφή στην κανονικότητα…

Χειρουργήθηκε ο Χασάν

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε χθες ο Αχμέντ Χασάν. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε επέμβαση καθαρισμού του μηνίσκου στο δεξί του γόνατο, έπειτα από τον τραυματισμό που είχε στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Αιγύπτιος χειρουργήθηκε από τον γιατρό της Μπράγκα (που έχει τα δικαιώματά του καθώς στους Ερυθρολεύκους αγωνίζεται ως δανεικός). Η επέμβαση έγινε στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή του υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στις 3 Δεκεμβρίου, την Ξάνθη εκτός έδρας στις 9 Δεκεμβρίου για το πρωτάθλημα και στις 13 του μήνα τη Μίλαν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα. Λογικά λοιπόν υπολογίζεται ότι κάπου εκεί θα είναι σε θέση να προσφέρει. Ο διεθνής φορ αργά το βράδυ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του μετά την επέμβαση:

«Δύσκολη στιγμή για εμένα, αλλά πάντα θα συνεχίζω. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας» έγραψε στη λεζάντα!