Ο Ροντρίγκο Γκάλο διανύει φέτος την τέταρτη σεζόν του με την ΑΕΚ. Ο βραζιλιάνος μπακ εντάχθηκε στην Ενωση τη χρονιά της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία και αποτελεί από τότε βασικό κομμάτι της. Ο Γκάλο έδωσε στην ΑΕΚ σταθερότητα και ποιότητα στο δεξί άκρο της άμυνας, ανεβάζοντας αρκετά τον πήχη των απαιτήσεων για την εν λόγω θέση.

Ο έμπειρος αμυντικός είναι ένας ποδοσφαιριστής ικανός να προσφέρει σε πολλούς τομείς του γηπέδου. Η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια τον καθιστά ενεργό μέλος της ανάπτυξης της ΑΕΚ και παράλληλα του επιτρέπει να αγωνιστεί και σε πιο προωθημένους ρόλους.

Τα παραπάνω ήταν και ο λόγος που η Ενωση αποφάσισε να επεκτείνει προ διετίας τη συνεργασία της με τον Γκάλο, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

Ενα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο φινάλε της σεζόν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα επεκταθεί.

Η αλήθεια είναι πάντως πως παρότι οδεύει προς τα 33 του, ο Γκάλο δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Πλέον, ο βραζιλιάνος μπακ αποτελεί σταθερή επιλογή για την Ενωση και ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο της δίνει μια σειρά από λύσεις.

Μέχρι τώρα ο Γκάλο έχει καταγράψει στο πρωτάθλημα οκτώ συμμετοχές, έχοντας ένα γκολ, μία ασίστ και γενικώς μια εξαιρετική παρουσία. Ο βραζιλιάνος μπακ δίνει ανάσες στον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας όποτε χρειαστεί, ενώ σε πολλά ματς χρησιμοποιείται και ως εξτρέμ.

Παρότι αγωνιστικά δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά του, το μέλλον του στην ΑΕΚ δείχνει προς το παρόν αβέβαιο. Το προχωρημένο της ηλικίας του κάνει τους ιθύνοντες του Δικεφάλου να εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην προσφέρουν στον έμπειρο άσο νέο συμβόλαιο.

Με λίγα λόγια είναι πολύ πιθανό στο τέλος της χρονιάς ο Γκάλο να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ΑΕΚ να προχωρά σε ένα νέο πλάνο για το δεξί άκρο της άμυνάς της. Ο Μπακάκης θα είναι όπως και σήμερα η βασική επιλογή και από εκεί και πέρα μπορεί να πλαισιωθεί είτε με κάποιον παίκτη που θα αποκτηθεί το καλοκαίρι, είτε με μια… εσωτερική μεταγραφή.

Ο Βασιλαντωνόπουλος

Στην Ενωση δεν έχουν ξεγράψει τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο που παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός στη Λαμία, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ληφθεί η απόφαση να του δοθεί η ευκαιρία το καλοκαίρι να δοκιμάσει την τύχη του σε πιο υψηλό επίπεδο, αντικαθιστώντας τον Γκάλο στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Πάντα στην περίπτωση που ο βραζιλιάνος μπακ αποχωρήσει από την ΑΕΚ, χωρίς να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Πάντως αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως σύντομα η πλευρά του 32χρονου άσου θα κάνει μια πρώτη κρούση στην Ενωση προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις της για τον Γκάλο. Αλλωστε ο ατζέντης του βραζιλιάνου άσου διατηρεί εξαιρετικές επαφές με την ΑΕΚ, έχοντας εμπλοκή και στη μεταγραφή του Εζέκιελ Πόνσε στους πρωταθλητές. Κάτι που δημιουργεί τις συνθήκες για να γίνει μια κουβέντα σε θετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών και εκεί να φανεί πού πηγαίνει το πράγμα. Μεταξύ ΑΕΚ και Γκάλο υπάρχει μια αμοιβαία σχέση εκτίμησης και σεβασμού και αυτό δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, ακόμα κι αν δεν υπάρξει σημείο επαφής για την επόμενη μέρα. Κάτι που προς το παρόν δεν είναι βέβαιο, παρότι μοιάζει ως το πιθανότερο σενάριο. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ατομικό για Κλωναρίδη, Οικονόμου

Με δύο προβλήματα επέστρεψε χθες στις προπονήσεις η ΑΕΚ, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τους Βίκτωρα Κλωναρίδη και Μάριο Οικονόμου να προπονούνται ατομικά. Αντίθετα, κανονικά γυμνάστηκε ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, ενώ οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τις εθνικές ομάδες ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης.