Την ίδια ώρα που η φτώχεια και τα χρέη έχουν γονατίσει την κοινωνία, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη διαφαινόμενη μη περικοπή των παλιών συντάξεων από το 2019, μέτρο που η ίδια έχει ψηφίσει!
Αγνοεί έτσι σκοπίμως ότι με την υπερφολόγηση, την άγρια λιτότητα, την αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της έχει οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τους Ελληνες με μοναδικό στόχο τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων. Μάλιστα διαπιστώνεται το εξής απίθανο: δημιουργεί νεόπτωχους, τους οποίους μετά επιδοτεί!
Ωστόσο η εικόνα της πραγματικής οικονομίας είναι διαφορετική και τραγική:
n Στην αγορά εργασίας τον περασμένο μήνα καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών: αρνητικό ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να αγγίζει το 62,05%. Ηδη με μισθό 317 ευρώ απασχολείται ο ένας στους τρεις και είναι γεγονός η αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.
n Ο νόμος Κατρούγκαλου (για τον οποίο αναμένεται εντός του έτους η απόφαση του ΣτΕ)επέφερε 21 μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες μετέτρεψε σε φιλοδωρήματα. Εκοψε τις επικουρικές, τα εφάπαξ, τις συντάξεις χηρείας, το ΕΚΑΣ και μείωσε δραματικά τα ποσά των νέων συντάξεων έως 35%.
n Το ποσό των 101,5 δισ. ευρώ χρωστούν στην Εφορία πάνω από 3,8 εκατομμύρια Ελληνες, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα χρέη προς τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ.
n Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat κατατάσσουν την Ελλάδα τελευταία σε όλη την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.
Και αν στο μείγμα φτώχειας και χρεών προσθέσει κανείς το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελπίδα να ανακάμψει η οικονομία και να ανασάνει η κοινωνία, γίνεται κατανοητό ότι αυτοί που πανηγυρίζουν ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα.