Ο Αλεφ Σαντάνια αποτέλεσε το καλοκαίρι μια επένδυση και συνάμα ένα στοίχημα για την ΑΕΚ. Ο 22χρονος χαφ μετά την εντυπωσιακή σεζόν του με τον Απόλλωνα Λεμεσού τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων της Ενωσης, που έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να συμφωνήσουν με την Μπράγκα για τον δανεισμό του. Η πορτογαλική ομάδα είναι αλήθεια πως αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής, με την υπόθεση του βραζιλιάνου μέσου να τραβάει αρκετά χρονικά. Καθώς οι ιθύνοντες της Μπράγκα ήθελαν ο Αλεφ να ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της ομάδας και κατόπιν να αποφασίσουν για το μέλλον του.

Στην ΑΕΚ, με πρώτο τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν πολύ στον Αλεφ. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να δώσουν στην εν λόγω υπόθεση χρόνο ώστε να κλείσει θετικά. Οπως και έγινε. Ο Αλεφ ήρθε στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, με τον Δικέφαλο να διατηρεί και οψιόν για την αγορά του στο φινάλε της σεζόν.

Με την προσθήκη του Αλεφ στην Ενωση επιχείρησαν να κάνουν μια μεταγραφή που θα έδινε βάθος και ποιότητα στον άξονα της ομάδας. Ο Αλεφ είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «κόφτης» όσο και ως «οκτάρι». Αυτό δηλαδή που αναζητούσε η ΑΕΚ στην καλοκαιρινή αγορά. Ωστόσο παρά το δεδομένο ταλέντο του, ο Αλεφ έδειξε να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής για να ενταχθεί στο κιτρινόμαυρο σύνολο. Οι πρώτες συμμετοχές του ήταν κατά βάση ολιγόλεπτες, με τον βραζιλιάνο χαφ να αποτελεί την εναλλακτική για τους Σιμόες, Γαλανόπουλο. Από τις αρχές Νοεμβρίου όμως τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Αλεφ είχε πιο δυναμική παρουσία στις προπονήσεις και στους αγώνες και έτσι ο προπονητής του τού εμπιστεύτηκε και έναν πιο ενεργό ρόλο. Με αποκορύφωμα την επιλογή του για το βασικό σχήμα του αγώνα της Allianz Arena και το ματς με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο νεαρός μέσος δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και ήταν από τους καλύτερους του Δικεφάλου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Με την εμφάνισή του αυτή να σκορπά χαμόγελα στις τάξεις της ΑΕΚ, που ποντάρει πολλά στον Αλεφ για την επόμενη μέρα της.

Η ρήτρα για την αγορά του βραζιλιάνου χαφ από την Μπράγκα ανέρχεται στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, με τα χρήματα αυτά να μπορούν να καταβληθούν σταδιακά. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να αγοράσει το καλοκαίρι τον Αλεφ, ξεπληρώνοντας με έναν τρόπο που θα τη διευκολύνει την ομάδα της Πορτογαλίας.

Προς το παρόν το εν λόγω θέμα δεν έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αφού η προτεραιότητα της ΑΕΚ είναι η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Εφόσον όμως ο Αλεφ συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεσή του θα έρθει στην πρώτη γραμμή. Με την Ενωση να ξεκινά έναν κύκλο επαφών με την Μπράγκα προκειμένου να διαπιστωθεί τι απαιτείται για να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Θέμα με τα εισιτήρια

Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να εξεταστεί η καταγγελία που έκαναν οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου προς την ΑΕΚ, σε σχέση με τις τιμές των εισιτηρίων του αγώνα της Αθήνας. Οι Βαυαροί είχαν καταγγείλει την Ενωση για υπερχρέωση των εισιτηρίων για τους φιλοξενουμένους, καθώς αυτά είχαν διατεθεί προς τους φιλάθλους της γερμανικής ομάδας με το ποσό των 35 ευρώ. Τη στιγμή που για τους φιλάθλους της ΑΕΚ σε αντίστοιχες θέσεις η τιμή ήταν στα 15 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί είχαν κινηθεί με τον ίδιο τρόπο κατά της Αντερλεχτ (πέρυσι), αφού οι Βέλγοι τους είχαν χρεώσει 25 ευρώ παραπάνω στα εισιτήρια. Και τελικά δικαιώθηκαν, καθώς επιστράφηκε η διαφορά σε καθέναν ξεχωριστά.

Δύσκολα θα προλάβουν

Ολο και λιγότερες μοιάζουν οι πιθανότητες να προλάβουν το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό οι Μάριος Οικονόμου και Βίκτωρας Κλωναρίδης. Χθες παρέμειναν εκτός κανονικού προγράμματος προπόνησης και έτσι ο Ουζουνίδης ξεκινά να καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς αυτούς.