Ο Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς επέστρεψε τον Ιούλιο στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας το πόστο του αθλητικού διευθυντή. Ο σέρβος πρώην παίκτης της Ενωσης, έχοντας ολοκληρώσει το… αγροτικό του σε αντίστοιχο πόστο στην πατρίδα του, έκανε το μεγάλο βήμα και ανέλαβε έναν σαφέστατα πιο απαιτητικό ρόλο.

Η πορεία του Ματιάσεβιτς τα προηγούμενα χρόνια κέντρισε το ενδιαφέρον της διοίκησης της ΑΕΚ, που ήρθε σε επαφή μαζί του και με συνοπτικές διαδικασίες κατέληξε σε συμφωνία. Το πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι περιελάμβανε μια σειρά από πρωτοβουλίες από μεριάς Ματιάσεβιτς. Ο σέρβος αθλητικός διευθυντής θα είχε υπό την εποπτεία του τα μεταγραφικά ζητήματα, θα πρότεινε μεταγραφικούς στόχους, κατά βάση από την αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ θα είχε ενεργό ρόλο και στις διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες.

Ο… γάμος της ΑΕΚ με τον Ματιάσεβιτς τέθηκε ωστόσο νωρίς υπό αμφισβήτηση. Οι εισηγήσεις που έκανε το καλοκαίρι ο σέρβος αθλητικός διευθυντής δεν βρήκαν αντίκρισμα, με παίκτες όπως ο Κρκιτς, ο Κρίστισιτς και άλλοι να μην παίρνουν τον δρόμο προς Αθήνα. Ενώ στην πορεία διαπιστώθηκε και διαφορά φιλοσοφίας με την Ενωση σε θέματα λειτουργικής φύσεως.

Ολα τα παραπάνω έχουν φέρει αυτή τη στιγμή τον Ματιάσεβιτς στο περιθώριο. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ δείχνει να αποτελεί ξένο σώμα από την ομάδα και κάποιες πηγές κάνουν λόγο ακόμα και για διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών. Με τον Ματιάσεβιτς να τίθεται δηλαδή σύντομα και επίσημα εκτός οργανογράμματος της Ενωσης.

Το αν θα επιβεβαιωθεί το παραπάνω θα το δείξει μονάχα ο χρόνος, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή είναι βέβαιο πως ο Ματιάσεβιτς είναι εκτός των κέντρων αποφάσεων για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Η Ενωση προχωρά για τα μεταγραφικά με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τα υπόλοιπα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος να χειρίζονται τις όποιες επαφές, τη στιγμή που ο Ματιάσεβιτς βρίσκεται στην πατρίδα του. Οπου και παραμένει τις τελευταίες εβδομάδες. Χωρίς, προς το παρόν, να έχει προγραμματίσει την ημερομηνία της… επιστροφής του.

Περιμένει την UEFA

Την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA περιμένει σήμερα η ΑΕΚ, προκειμένου να ενημερωθεί για το αν θα έχει τη δυνατότητα να τυπώσει εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Αγιαξ. Η Ενωση είναι υπόλογη για τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου και υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας της για το τελευταίο εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η υπόθεση της Ενωσης θα εξεταστεί σήμερα και οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν το παιχνίδι με τον Αγιαξ θα γίνει παρουσία οπαδών. Στην περίπτωση που η ΑΕΚ αποφύγει την «καμπάνα», τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Αγιαξ αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία ακόμα και εντός της ημέρας.

Παράλληλα, η Ενωση αναμένεται να ενημερώσει τον κόσμο της και για την αναμέτρηση της Λισαβόνας με την Μπενφίκα, με την οποία θα κλείσει τις υποχρεώσεις για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ έχει ζητήσει από τους Πορτογάλους περισσότερα από 2.000 εισιτήρια, αφού οι φίλαθλοι του Δικεφάλου έχουν εκφράσει μαζικά την επιθυμία τους να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Που είναι πιθανό να έχει και βαθμολογική σημασία, στην περίπτωση που η ΑΕΚ καταφέρει να νικήσει την Τρίτη τον Αίαντα.