Η τέχνη του βιβλίου. Εχετε φιλοτεχνήσει το όνομά σας ποτέ με πρωτογράμματα; Μήπως γνωρίζετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας βιβλιαράκι με τις τεχνικές της βιβλιοδεσίας; Οσοι έχουν διάθεση να κάνουν μια γενναία βουτιά στον κόσμο της τέχνης του βιβλίου δεν έχουν παρά να περάσουν το πρωινό της Κυριακής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στα δύο εργαστήρια που ετοιμάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου της UNESCO, 2018». Οι μικρότεροι – 6 έως 7 ετών – μαζί με τους γονείς τους θα μάθουν με αφορμή χειρόγραφα και παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και τα όργανα γραφής, τη διακόσμηση και το περιεχόμενο των βιβλίων. Και στο τέλος θα γράψουν το όνομά τους με πρωτογράμματα. Πιο απαιτητικό το επόμενο πρόγραμμα για παιδιά 8 έως 10 ετών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της βιβλιοδεσίας και να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων, Εντύπων και Χάρτινων Εργων του μουσείου.

Την Κυριακή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 24. Στις 10.00 και τις 12.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο 213 213 9507. Δωρεάν είσοδος.

Μουσικό ταξίδι. Ποιος στέκεται μπροστά στην ορχήστρα κρατώντας ένα μουσικό ραβδί; Και ποια είναι τα δύο «ιερά τέρατα» της μουσικής, ο Βόλφγκανγκ και ο Λούντβιχ; Η άτακτη και φιλομαθής Κλειώ, που της αρέσει πολύ να ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο, το πρωί της Κυριακής περιπλανιέται στην Ευρώπη της κλασικής και ρομαντικής περιόδου. Με τη βοήθεια των μουσικών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τον μαέστρο Νίκο Τσούχλο και με οδηγό τη Σοφία Τοπούζη (ιδέα – επιμέλεια – κείμενα – παρουσίαση) γνωρίζει το ορχηστρικό σύνολο σε όλο του το μεγαλείο ακούγοντας έργα σπουδαίων ευρωπαίων συνθετών του 19ου αιώνα όπως των Χάιντν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μέντελσον, Τσαϊκόφσκι, Μπραμς.

Την Κυριακή στις 11.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη 1. Είσοδος: 8 ευρώ για φοιτητές, παιδιά, νέους έως 25 ετών, έναν συνοδό παιδιών έως 15 ετών), 14 ευρώ γενική είσοδος.

Μικροί αρωματοποιοί. Αν πάλι έχετε δυνατή μύτη, τότε επιβάλλεται μια βόλτα ώς τον Ελληνικό Κόσμο για μια ευωδιαστή Κυριακή. Διότι εκεί με λουλούδια και μπαχαρικά από τα πιτσιρίκια του νηπιαγωγείου έως τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της αρωματοποιίας.

Την Κυριακή στον Ελληνικό Κόσμο στις 12.30. Διάρκεια 90 λεπτά. Κόστος 8,5 ευρώ. Απαραίτητη κράτηση στο 212 254 0000.